FEVIK: De fleste barnefamilier har opplevd at skittentøy og treningsklær fører til det komplette kaos innimellom. Med fire aktive gutter i huset, tipper vi det blir enda mer å holde styr på. Da gjelder det å velge smarte løsninger som fungerer. Og aller helst — få gjemt rotet unna. Gjerne bak lukkede dører som ikke man kan se gjennom.

Ville gjemme rotet

— Skapet, som står i gangen utenfor vaskerommet, brukes til alt fra vaskemidler til treningsklær og utstyr. Når guttene kommer hjem, er meningen at de skal putte treningsting inn i det, så ikke alt blir liggende på gulvet, forklarer husets eneste dame, Hege Vårdal Paulsen.

Så langt, alt fint. Men problemet var bare at en herlig rotete blanding inni skapet ikke gjør seg så bra utenfra, når dørene har gjennomsiktig plast. Derfor tok Hege saken i egne hender.— Mannen min gjør grovarbeidet her hjemme, alt som kan gi ham flis i fingeren. Vi har en grei arbeidsfordeling, ler Hege.

Grovarbeidet besto i dette tilfelle av å fjerne plastplatene som var innfelt i det rimelige Ikea-skapet. Platene kom ut i hele stykker, og Hege kunne sette seg ved symaskinen.

Enkelt syprosjekt

– Det måtte bli et feminint stoff. Jeg er omgitt av maskulinitet både på jobb og hjemme, så det holder, smiler 34-åringen som jobber som ambulansesjåfør.

Hege sydde løpeganger på toppen og i bunnen av stofflengden, og tredde det på stenger.

— Jeg brukte sånne myke stenger som kunne klippes til i riktig lengde, så skrudde jeg alt fast med små øyeskruer, forklarer hun, og legger til at stoffrestene ble brukt til å sy søte hatter til syltetøyglass. Det hele var gjort på null komma fiks, for en hendig dame som Hege. Men hun påstår at man ikke behøver å være veldig flink for at resultatet skal bli vellykket.

Gammel metode

— Det var kjempeenkelt. Men det er ikke noe jeg har funnet opp selv, altså. Jeg husker at mormor også sydde gardin for å skjule ting, så det er nok egentlig en gammel tradisjon som nå tas opp igjen, forteller Hege.

LØPEGANG: Brett ned stoffet og sy en løpegang. Tre innpå, i dette tilfelle, myke gardinstenger, som klippes i ønsket lengde. Fest med øyeskruer. Foto: PRIVAT

Og sånn er det vel med mange praktiske løsninger som viser seg å fungere. Går de av moten en stund, kommer de alltid tilbake.

— Dette funker i hvert fall kjempebra. Guttene fortsetter å stappe ting inn i skapet, men så lenge det ikke synes, gjør det jo ingenting, avslutter hun.

Dette er Hege Vårdal Paulsens blogg