Madrid (NTB-Ritzau): — Jeg har alltid hatt høye verdier av testosteron. Det er helt naturlig for meg og er produsert av min egen kropp, sa Landis fredag.

Testosteron er et anabolt steroid som virker muskelbyggende. Epitestosteron er et stoff som skjuler bruk av testosteron. Det normaliserer PH-verdien i kroppen.

Det var dette man fant spor av i Landis’ A-prøve. B-prøven skal analyseres med det første.

Det er uhyre sjelden resultatet fra de to prøvene skiller seg fra hverandre.

Gjør alt

— Jeg er villig til å gå gjennom all slags tester som kreves for å vise at jeg er uskyldig. Inntil dette er gjort, ber jeg om ikke å bli mistenkt og absolutt ikke dømt av noen. Jeg vil gjøre det absolutt klart: Jeg er ikke i noen dopingprosess, la Landis til.

Landis avla positiv dopingprøve i Tour de France. Den ble avgitt etter målgang da Landis hadde gjort en prestasjon helt uten om det vanlige på den 17. etappen.

Et døgn før hadde amerikaneren blitt totalt avhengt og tapt mange minutter. Så slo han til med en rå soloetappe som la grunnlaget for sammenlagttriumfen. En rekke eksperter hadde vanskelig for å tro det de så.

Skulle Landis’ B-prøve også vise seg å være positiv, er han den første sammenlagtvinneren i Tour de France som blir fratatt seieren.

Landis nektet kategorisk for at han vant årets Tour på uredelig vis.

— Seieren min i Tour de France er et resultat av mange år med knallhard trening og dedikasjon til sykkelsporten, sa Landis ifølge dagbladet.no.