DOYLESTOWN, PENNSYLVANIA: — Vi vil be om at saken henlegges. Bakgrunnen er at A- og B-prøven inneholder så store motsetninger og avvik at det ikke kan være samme prøve, sier Landis.

Syklisten ble avslørt med skyhøye testosteronverdier i kroppen mot slutten av Tour de France. Kort etter at sammenlagtseieren var i boks, ble det kjent at Landis hadde avgitt positiv dopingprøve.

B-prøven bekreftet resultatet av A-prøven. Begge prøvene stammer fra samme test, men den er delt i to. Den ene holdes tilbake for å bekrefte det første prøveresultatet.

— Jeg sa det helt fra begynnelsen at det er en form for agenda eller problem med testen, og det er tydelig nå at laboratoriet er årsaken til det hele, hevder amerikaneren.

Ifølge Landis har han ukentlig kontakt med tidligere lagkamerat Lance Armstrong, som en rekke ganger ble beskyldt for dopingmisbruk.

— Dette er absolutt ikke morsomt. Ingen ville frivillig gått gjennom det jeg gjør nå. Men jeg får god støtte fra Lance, og han er mannen som forstår min situasjon.