STEINKAST: Bussen stod bare få meter fra politihuset i Kristiansand. Foto: KystAtlas

KRISTIANSAND: Bussen stod parkert i Festningsgata, få meter fra politihuset, da ungdommene gikk løs på den med sprayflasker i 01.30-tiden. I syvende etasje hadde operasjonsleder Roar Hansen ved Agder politidistrikt god utsikt til det hele.

— Vi så dem fra operasjonssentralen og sendte øyeblikkelig ut en patrulje. Mennene stakk fra stedet, men med utsikten vi har her, kunne vi veilede patruljen med hvor de løp, sier han.

Ungdommene, som er 17, 18, 19 og 25 år, ble pågrepet kort tid etter.

Fulgte snøspor

— Tre av dem ble pågrepet umiddelbart. Den fjerde ble pågrepet i sin bolig i Kvadraturen. På grunn av snøfallet, kunne vi bare følge sporene hans i snøen, sier politiførstebetjent Arild Sørensen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Tabbe-taggerne ble satt i arresten i kjelleren et steinkast fra bussen. To av dem er kjent for politiet fra tidligere taggesaker. Alle mennene er bosatt i Kristiansand.

Ungdommene vil trolig bli avhørt i løpet av onsdag.

— Vi skal foreta ransakinger av boligene til mennene først, for å se om vi kan finne noe som knytter dem til andre straffbare forhold, sier Sørensen, som beskriver pågripelsen som enkel for politiet.

— I utgangspunktet var det lett. Taggere må tas på stedet for å få noe på dem. Vi fikk god hjelp av operasjonssentralen, som så hvilken retning de tok. Patruljen var i kontakt med taggerne med en gang, så det er ikke noen tvil om at de rette personene ble tatt.

Tagget ene siden

Bussen hadde punktert tidligere på kvelden, og var derfor parkert i krysset mellom Festningsgata og Gyldenløves gate. Ifølge operasjonsleder Hansen rakk taggerne å gjøre mye skadeverk før de ble pågrepet.

— Den ene siden var fullstendig nedtagget, sier han.

Ledelsen i Bussen AS anmeldte forholdet onsdag morgen.

— Vi har sendt en påtalebegjæring til politiet i dag, opplyser trafikksjef Oddvar Abrahamsen.