— For å si det sånn: når det smeller fra Arild Haugen, så smeller det ordentlig. Pass deg - og følg med, lyder den krystallklare advarselen fra sirdølen som på nyåret blir tungvektsbokser på heltid.

På en pressekonferanse som trolig finner sted denne, vil Haugens nye boksehverdag presenteres for omverdenen, men allerede nå har Fædrelandsvennen fått et innblikk i hvordan kraftpluggen ser for seg sitt nye liv som bokser.

IKKE MER Å HENTE. Etter å ha vært med på å prege og sette farge på det norske strongman-miljøet de siste årene, velger Arild Haugen nå å forlate sporten. Han ble Norges sterkeste mann både i 2007 og 2008, og ble nummer åtte i VM tidligere i år, men satser nå i stedet på en karriere med uppercuts og svingslag med høyrelabben.

— Etter å ha vunnet så mye som jeg har gjort var det ikke mye igjen å hente i strongman for meg. Men det er noe jeg alltids kan komme tilbake til senere. Skulle jeg bli bokser, måtte jeg slå til nå. Klokka går fort i denne sporten her. Dessuten ble ikke strongman det jeg hadde trodd og håpet, sier ”Hulken” fra Sirdal.

TYSON OG LEWIS. Som bokser er planene mange og ambisjonene store, men han ønsker ikke å snakke så mye om det før kontrakten er signert. Det blir den i følge Haugen til uken.

— Det tilbudet jeg har fått er så bra at jeg ikke kunne si nei. Det medfører at jeg kan satse på boksing på heltid og slippe å jobbe ved siden av. Det betyr mye. Men jeg blir ikke millionær altså, forsikrer ”Hulken” som har tungvektskjempene Mike Tyson og Lennox Lewis som sine forbilder.

— Stilen til Tyson er rå. Han bare stuper på. Den vil jeg forsøke å adoptere. Målet mitt er helt klart at jeg skal bli en knockout-maskin, sier Haugen dønn ærlig.

MATCHVEKT. Fra å veie 140 kilo og ha kraften som sin store styrke, har Haugen i høst og vinter brukt joggeskoene flittig. Kondisjonen måtte opp samtidig som vekten måtte ned.

— Jeg satser på å ha en matchvekt på mellom 115 og 120 kilo. Samtidig som jeg drar med meg mye av det jeg lærte om trening fra Strongman, er det andre ting som for eksempel det boksetekniske jeg må fokusere på nå. Den største utfordringen ligger der. Men det er klart at med den kraften jeg har i armene så blir det kvelden og mørkt når jeg treffer. Målet er å bli en rask knockout-konge.

— Så lenge de nærmeste støtter meg, driter jeg i hva alle andre mener.