STAVANGER: – Arild er en stor og flott mann, så dette er absolutt interessant. Han vil ha min hjelp til å bli en god proffbokser, og jeg er den beste mannen å ha med på noe sånt. Jeg har opplevd «alt», sier den tidligere proffbokseren Ole Klemetsen til Fædrelandsvennen.

Kallenavnet Lukkøye fikk han for sine nådeløse treffere, som ga ham europamesterbeltet og sendte 45 motstanderne i kanvasen i løpet av 51 proffkamper. I 2001 la han opp. Nå lokkes han tilbake i manesjen av den hardtsatsende sirdølen og tidligere strongman-mesteren Arild Haugen.

– Han har rett alder, er ivrig og villig til å ofre mye for å lykkes. Men han er en uslipen diamant som har mye å jobbe med. Og vi snakker nå om proffboksing, så det er en del ting som må være på plass og avklart før vi setter i gang, uten at jeg vil gå i detaljer nå. Men jeg tror vi skal klare å få ham inn i sirkuset, slik at han kan få noen kamper og kjenne på det livet, sier «Lukkøye», som nå jobber som instruktør hjemme i Stavanger og bokser for moro skyld et par ganger i uka.

Klemetsen sier han leste om Arild Haugens boksesatsing i avisene og senere ble kontaktet av 22-åringen. Nå har de to trent litt sammen og har tett dialog.

– Det hadde vært veldig kult dersom Ole Klemetsen ble med på permanent basis. Han har allerede lært meg en del, men alt er nytt for meg fortsatt, sier Haugen.

Presentasjonen av boksesatsingen til Haugen, som Fædrelandsvennen skrev om før jul, har drøyd, men nå letter han på sløret og forteller at Tor Krageboen er tiltenkt en rolle som manager og at den tidligere proffbokseren Harald Skog også skal inn i trenerteamet.

– Jeg er så utålmodig, vet du. Jeg håper å kunne være kampklar i mai/juni, sier «Hulken».

– Men det er viktig at vi enes om målsetting og veien fremover. Man blir ikke verdensmester i boksing automatisk. De fleste trenger fire-fem år før de er der, minner Ole Klemetsen om.