ARENDAL: 19-åringen som hevder at hun ble voldtatt i et portrom i Arendal sentrum natt til søndag, fikk avgitt sin forklaring mandag kveld.

— Hun forklarte igjen at hun hadde vært utsatt for voldtekt, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt, til fvn.no.

23-åringen som er pekt ut som gjerningsmann har sittet fengslet siden han ble pågrepet natt til søndag. Mistanken mot mannen er styrket som et resultat av avhøret av 19-åringen, og politiet vil derfor be om at han varetektfengsles.

— Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling enten i dag eller i morgen. Vi vil be tingretten om at han holdes fengslet i inntil fire uker, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt.

Fengslingsbegjæringen vil bli levert tingretten i dag. Tingretten skal da avgjøre om det er skjellig grunn til å mistenke 23-åringen for forholdet.

— Vi vil peke på at det er fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare siden mannen er utenlandsk statsborger, sier Aleksandersen.

Han sier at forklaringen 19-åringen avga mandag stemmer overens med det hennes venninne forklarte i avhør søndag. 23-åringen, som skal være en bekjent av 19-åringen, har i avhør nektet for voldtekten.