ARENDAL: — Han innrømmer å ha kysset litt på kvinnen før han forlot henne og gikk inn på et utested, men han nekter for at det har vært noen annen form for seksuell kontakt, opplyser jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Carl Henning Leknesund, til fvn.no.

Les også: Kvinne (19) skal ha blitt voldtatt i Arendal

TRAFF HVERANDRE: Siktede og 23-åringen skal ifølge mannens forklaring ha treftes på Kulturcafeen. FOTO: ERNEST BOSWARVA Foto: Ernest Boswarva

Kontaktet patrulje Det var klokken 02 natt til søndag at en politipatrulje ble kontaktet av to kvinner i krysset Havnegaten/Kirkegaten i Arendal sentrum. I samtale med politimennene hevdet den ene kvinnen, en 19-åring, å ha blitt voldtatt av en bekjent. Kvinnen ble brakt til voldtektsmottaket i Arendal, men har ennå ikke blitt formelt avhørt.— Den siktede mannen ble pågrepet på sin bopel klokken 05.40 i natt og deretter arrestert. Pågripelsen gikk udramatisk for seg, sier Leknesund.

Treftes på kafé 23-åringen, som er av utenlandsk opprinnelse, ble søndag ettermiddag avhørt. I avhør beskriver han kvinnen som en bekjent han har truffet en rekke ganger før, men de skal ikke ha vært i noe forhold.

Ifølge 23-åringen skal han ha vært sammen med den 19 år gamle kvinnen på Kulturcafeen i Arendal sentrum. Etter en stund skal de ha forlatt kafeen sammen og gått i retning av utestedet Lipz på Langbrygga i Arendal.

Det er i løpet av denne gåturen at 23-åringen og 19-åringen skal ha kysset, ifølge siktede. De skal imidlertid ha skilt lag før 23-åringen gikk videre til Lipz.

Portrom Kvinnen har forklart til politiet at den angivelige voldtekten skal ha skjedd i et portrom i Frivollsgate i Arendal sentrum.

ENDTE HER: Ifølge siktedes forklaring skal han hatt gått til utestedet Lipz etter å ha skilt lag med den fornærmede 19-åringen. FOTO: ERNEST BOSWARVA Foto: Ernest Boswarva

— Mannen nekter for å ha hatt noen kroppslig kontakt med kvinnen bortsett fra kyssingen, sier Leknesund.Etter pågripelsen ble siktede brakt til lege for kroppslig undersøkelse. Dette er vanlig prosedyre ved mistanke om voldtekt.

— Målet med undersøkelsen er å finne spor som eventuelt kan knytte den siktede til ugjerningen, sier Leknesund.

Får advokat Det er ennå ikke tatt stilling til om den siktede 23-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling. Det vil først være klart etter at den fornærmede kvinnen er avhørt.

Siktede vil trolig bli satt i kontakt med en advokat i løpet av søndag kveld. For dersom 23-åringen blir sittende i arresten til mandag, vil han ha sittet inne mer en 24 timer, og har da krav på advokatbistand.