I 2-0-tapet mot Aalesund i Tippeligaen spilte Start med en opprinnelig venstreback som spiss, mens Lars-Jørgen Salvesen (19) ble vraket fra startelleveren til sin store skuffelse og mange supporteres overraskelse.

I 4-1-seieren til Starts G16 lag over Brann i den nasjonale G16-serien scoret spissen Markus Håbestad alle Starts mål. Laget presterte opp mot årbeste forteller treneren.

— Vi hadde noe å revansjere mot Brann som slo oss 3-1 i Bergen tidligere i år. Første omgang er noe av det bedre vi har prestert. Vi har mye ball og etter et jevnt åpningskvarter - der Brann faktisk har den største sjansen - dominerer vi siste halvtimen av første omgang. Andreomgangen bærer preg av at vi er fornøyd, mens Brann aldri får den helt store troen på at de kan stjele med seg poeng, sier trener Øyvind Dalseth til Starts hjemmesider.

Allerede i fjor som 15-åring fikk han testet seg på A-lagstreningene til Start, og arendalitten satser på å bli en mann for fremtiden. Håbestad flyttet tidligere i sommer fra Rygene til Kristiansand for å slippe pendlingen og få mer tid til å trene med Starts aller beste. Håbestad har flere aldersbestemte landskamper og blir beskrevet som spennende for fremtiden.

— En veldig spennende spiller. Han har en kraft i forhold til det han gjør med ball som er spesielt. Samtidig er han ujevn, som mange andre på hans alder, sa G15-landslagstrener Gunnar Halle i fjor høst om Håbestad.

Starts G16 lag har nå to uker kampfri og det skal benyttes til treningsleir i Danmark.

— Det er ingen foreldre med på tur denne gangen, så gutta gleder seg til å flørte litt ekstra med jentene, det var faktisk en som lurte på om vi ikke like gjerne kunne spille mot et jentelag, spøker Start-treneren.