For det ble ganske tydelig etter hvert i kampen mot Aalesund at vinneren her ville skaffe seg en solid luke på de andre nedrykkslagene.

Dessverre for Starts-fansen ble det ikke bortelaget.

LES OGSÅ: Salvesen skuffet etter vrakingen

Dermed fortsetter praten om nedrykk, som bare er tre poeng bak, med forminsket styrke i uka fram mot kampen mot Bodø/Glimt søndag om en uke.

— Burde ikke overraske noen

— Vi har vært innstilt på at dette er en lang kamp, som varer i 30 kamper. Så det burde ikke overraske noen at det har blitt sånn, sier Espen Hoff til Fædrelandsvennen.

Tre tap på rad tærer på for ei gruppe som nylig har mistet toppscorer Matthias Vilhjalmsson, samtidig som klubben sliter med elendig økonomi.

— Vi blir jo skuffa. Du blir ikke proppfull av selvtillit av å tape fotballkamper, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Nå er klubben på jakt etter en ny spiss, samtidig som man må tenke på klubbens videre eksistens økonomisk. Mjelde er ferdig som trener etter Start-sesongen, har ikke mye han skulle sagt i valget av ny spiss.

Føler seg maktesløs

— Det sier seg selv at når vi mister toppscoreren vår, og tror at vi ikke er svekka, så undervurderer vi situasjonen. Hvis vi har lyst å utjevne dette, så er vi nødt til å få inn en ny spiss, sier Mjelde.

- Føler du deg maktesløs?

- Ja. En må ha forståelse for - og jeg har vært lojal mot klubben i fire år - at det handler om klubbens økonomi, og da kommer sport litt i andre rekke.

- Er det urettferdig? Kritikken kommer jo til deg.

Tåler kritikken

— Det tåler jeg. Så må de bare kritisere meg. Jeg skal stå rakrygga opp og stå på for gutta. Det er ingenting annet vi trenger nå enn støtte og å spille på lag. Hvis en tror at det løser seg med å kjefte, må man bare gjøre det, sier Mjelde, og legger til:

- Vi må ha forståelse for hvordan situasjonen er, og man bør heller applaudere det vi har gjort til nå. For det vi har gjort til nå er i overkant av hva vi kan forvente. Så må vi stikke fingeren i jorda og se at vi ikke er gode nok i da, sier han.

Spillerne som kom ut av garderoben hadde hodet lavt, og var meget skuffet etter nok et tap. Nå venter tøffe kamper mot Bodø/Glimt, Strømsgodset og Odd.

— Folk er ikke fornøyd med å tape, og vi må så fort som mulig begynne å ta poeng, sier Rolf Daniel Vikstøl.

— Jeg føler humøret i gruppa er bra egentlig, men det blir litt mer trykka når man taper og kommer ned i nedrykssumpa, sier Lars-Jørgen Salvesen.