KRISTIANSAND: Ifølge politiførstebetjent Oddbjørn Lunde ved personavsnittet på Kristiansand politistasjon, skal det ha vært krevende å få til et avhør med 29-åringen.

Erkjenner ran

— Han erkjenner å ha ranet til seg bilen. Men avhøret ble etter hvert avbrutt. Hans psykiske helsetilstand gjorde det ikke mulig å fortsette, sier Lunde til Fædrelandsvennen.29-åringen har i natt til onsdag sittet fengslet i sentralarresten i Kristiansand. I formiddag ble han satt i avhør.

Tirsdag ved 14.40-tiden ranet 29-åringen til seg en bil ved postkontoret på Lund øst for Kristiansand sentrum. Han truet til seg bilen ved å rette en kniv mot den kvinnelige bileieren. Han satte deretter kursen østover på E 18 og ble til slutt torpedert av politiet på Nedenes i Arendal.

Tilbake på Eg

Ifølge Lunde er 29-åringen nå tilbakelevert til kriminalomsorgen som har ansvaret for mannes soning.— Han er nå ferdig avhørt fra politiets side og blir overført til psykiatrisk avdeling ved Eg igjen, opplyser Lunde til Fædrelandsvennen.

Det ble tatt rutinemessige blodprøve av mannen etter at han ble pågrepet på Nedenes i Arendal tirsdag ettermiddag. Det tar noe tid før politiet får svar på de tekniske prøvene som vil påvise om han var ruset.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt 29-åringen framstod beruset eller ikke da han ble tatt.

29-åringen soner en dom på fem års fengsel for drapet på politimannen Børge Ivarsen 4. mars i 2010. Siden han ble domfelt i Aust-Agder tingrett har han sonet straffen ved Åna fengsel i Rogaland. Han ble imidlertid overflyttet til psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal 21. mars i år. Knapt én måned senere ble han overflyttet til psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Rømte under frigang

Det var mandag kveld at mannen ble meldt savnet ved Sørlandet sykehus Kristiansand. 29-åringen hadde ikke vendt tilbake etter såkalt frigang på 30 minutter.Politiet vet foreløpig ikke hvor 29-åringen har oppholdt seg fra han stakk fra sykehuset til han ranet en bil på Lund.

Ifølge politistasjonssjef i Kristiansand, Ole Hortemo, gikk det litt tid før savnetmeldingen kom inn til politiet. Men tirsdag morgen var han oppført som etterlyst med navn og bilde. Samtlige politifolk i distriktet ble bedt om å holde utkikk etter rømlingen.

Det ble gjort søk på flere adresser i Agder politidistrikt. Også i Rogaland politidistrikt gikk politiet til væpnet aksjon på en adresse i Hommersåk.

— Disse søkene ble gjort på steder hvor vi vet at siktede tidligere har hatt tilknytning, sier politiførstebetjent Lunde.