BARCELONA: Andreas Thorkildsen vant i kveld sin femte internasjonale tittel da han kastet 88,37 meter på Olympiastadion i Barcelona. Men storfavoritten måtte virkelig kjempe for gullet. Den 22-årige tyskeren Matthias de Zordo kastet perset nemlig tre ganger i løpet av konkurransen, og tok ledelsen fra Thorkildsen i andre omgang med et kast på hele 87,81 meter.

— Kjempegøy og utrolig inspirerende at han kastet så langt, forkynte Thorkildsen overfor det norske pressekorpet i pressesonen.

Selv om Thorkildsen svarte umiddelbart på kjempekastet til tyskeren - med det som ble vinnerlengden 88,37 meter - følte han seg aldri sikker på seier.

— Jeg følte en viss grad av kontroll, men ikke full kontroll, understreket kristiansanderen.

Han var usikker på om han kunne hatt mer på lager dersom de Zordo hadde svart på det som ble vinnerlengden.

— Det vet jeg ikke hva jeg hadde klart. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å svare to ganger, sier 28-åringen - som bare ble nummer fire i kvalifiseringen.

Mot slutten av konkurransen meldte også Tero Pitkämäki seg på for fullt, men av de to kastene over 86 meter ble han stående med 86,67 meter fra femte omgang som lengst.

— Dette er den morsomste konkurransen i hele år, selvsagt fordi jeg vant til slutt, gliste KIF-gutten.

Spydkasterne ble velsignet med medvind, men den kom skrått fra venstre - noe den kjeivhendte tyskeren dro mest fordel av.

— Det var ikke jeg som hadde fordel av den fastslo, Thorkildsen - som likevel var mektig imponert over det tyske stortalentet.

— Jeg gratulerte ham med en kjempekonkurranse. Han kastet tre ganger over persen sin, og det er første gang jeg har sett, sier Thorkildsen.

Han hadde lyst til å nå 90-meteren.

— Det hadde vært mulig med et supertreff, men i dag ville det seg ikke, sier Thorkildsen - som nå har to OL-, ett VM- og to-EM-gull i samlingen sin.