BARCELONA: Andreas Thorkildsen ble europamester etter et kast på 88,37 meter i andre runde. Dermed forsvarte han tittelen fra Gøteborg i 2006. Thorkildsens hardeste konkurrent i finalen, ble noe overraskende tyske Mathias De Zordo. Han kastet 87,81 meter i andre runde, dette holdt til sølv. Pitkämäki ble til slutt nummer tre, med et kast på 86,67. Følg spydfinalen her:

20.02 ble konkurrentene introdusert for publikumet i Barcelona. Dette er finalen hvor Norges største medaljehåp stiller, så får vi se om Thorkildsen klarer presset ved å ha favorittstempelet på seg.

Første omgang: Mathias De Zordo fra Tyskland leder spydkonkurransen 86.22 før finnene Pikämäki og Wirkkala og ikke minst Andreas Thorkildsen kaster sine første kast.

Veldig bra kast av Andreas Thorkildsen, så vidt foran De Zordos kast. 86.32 lander spydet på, ti centimeter lengre enn tyskerens.

2. omgang: Mathias De Zordo kaster 87.81 og tilbake i ledelsen.

88.37 er det tredje beste kastet til Thorkildsen så langt i år. Dermed tar han tilbake ledelsen han mistet for tre minutter siden. Han går rett bort til trener Åsmund Martinsen og smiler bredt.

3. omgang: Det er kun de to som har kastet over 83 meter, Tero Pitkämäki er nummer tre med 82.30. Andreas kastet 86.30 i tredje omgang, så han blir dermed stående med 88.37 etter tre runder. Nå bytter de rekkefølge til den plassen de ligger på foreløpig. Dermed har Thorkildsen fordel av å kaste sist.

4. omgang: Tero Pitkämäki er med i kampen. 86.67 landet hans fjerde kast på, men klarer ikke å tukte lederne. Thorkildsen kastet 84.12, men det er fortsatt ingen i nærheten av Thorkildsen.

5. omgang: Andreas står over denne omgang for å kunne lade opp høyrearmen om den trengs til siste omgang.

6. omgang: Mathias De Zordo klarte ikke å slå 88.37, og dermed forsvarte han europamestertittelen fra 2006. Andreas Thorkildsen tok et kast for publikum, men spydet strakk seg ikke lengre enn hans andre kast. Trener Åsmund Martinsen er strålende fornøyd med kristiansanderen. — Det står respekt av å forsvare en mesterskapstittel og nå har han fem store internasjonale seire, sier Martinsen.