Siste nytt om flommen som rammer Sørlandet får du i vårt livestudio. I denne artikkelen får du en oppsummering.

Vei

Mange lesere er opptatt av situasjonen på veiene i landsdelen. Situasjonen endrer seg raskt, så vi henviser til Statens vegvesens nettsider for detaljert informasjon.

Fra Kristiansand-området nevner vi at Vågsbygdporten fremdeles er stengt i østgående retning.

Riksvei 41 er også fortsatt stengt på strekningen Timenes - Åmli.

Sjekk trafikken på våre livekameraer!

Buss

Agder Kollektivtrafikk melder at det må forventes avvik og forsinkelser i kollektivtrafikken i store deler av Agder mandag morgen. AKT råder passasjerer til å beregne ekstra god tid. På AKTs nettsider får du detaljert ruteinformasjon.

Tog

Kommunikasjonssjef for Sørlandsbanen, Dag Brekkan opplyste mandag ettermiddag at strekningen er stengt for all togtrafikk mellom Kristiansand og Vennesla de neste fem døgnene.

Det vil bli satt opp buss for tog på denne strekningen. Togene vil gå som normalt på strekningen Vennesla - Oslo og Kristiansand - Stavanger.

Fly

Det er foreløpig ikke meldt om at været får konsekvenser for flytrafikken til og fra Kjevik.

Ferje

Værforholdene har foreløpig ikke noen konsekvenser for Color Lines overfarter mellom Kristiansand og Hirtshals mandag. Lenger øst ble imidlertid mandagens første avgang mellom Sandefjord og Strømstad innstilt, ifølge Color Line.

Ingen personer skadet i natt

Natt til mandag er det ikke meldt om episoder med personskader på Sørlandet. Utover trafikale hendelser, kan vi nevne disse episodene:

* 20 beboere, deriblant flere pleietrengende, på Øvre Berge i Lyngdal ble evakuert i løpet av natta på grunn av oversvømmelse.

* Ved 03-tida ble to personer kjørt til legevakt etter å ha jobbet i vannet med fortøyning av en seilbåt i Bertesbukta i Kristiansand.

* NVE inspiserte mandag ettermiddag de evakuerte områdene på Strai. De har gitt råd til politiet om hvilke beboere som kan flytte hjem igjen.

Mandag morgen var det en mer alvorlig hendelse i Lindesnes, da en person ble brakt til sykehus med helikopter etter at bilen han satt i ble tatt av vannet. Les mer om saken her og oppdater deg på mandagens hendelser i vårt livestudio.

Drikkevannet friskmeldt

I helgen har beboere i Voiebyen, Rådyrveien og Bråvann blitt anbefalt å koke vannet fra springen. Mandag morgen er imidlertid denne anbefalingen opphevet, melder Kristiansand kommune.

Avis

Været skapte problemer for distribusjonen av Fædrelandsvennens papiravis mandag.

- Vi har ikke de store forsinkelsene, men det er en del abonnenter som ikke får avisene sine på grunn av stengte veier. Disse er spredt over hele området vårt og etter det jeg kan se av det jeg har fått inn til nå så dreier det seg om cirka 100 abonnenter totalt, sier Tom Helge Isefjær, som har ansvar for avisdistribusjon hos Schibsted i Kristiansand.

Avisen kan også leses som eavis via fvn.no.