KRISTIANSAND: — Jeg gruer meg ikke. Men jeg synes det er så innmari dårlig gjort at jeg må reise ned og forsvare meg for noe jeg ikke har gjort og som jeg har blitt frikjent for en gang før, sier Michelet fra Askim til Fædrelandsvennen.

30-åringen sto fram med navn og bilde som en rørt og glad mann da Kristiansand tingrett frikjente ham på alle punkter 6. november i fjor.

Nå står han igjen tiltalt for Agder lagmannsrett for legemsbeskadigelse med døden til følge. Påtalemyndigheten anket frifinnelsesdommen.

En jury skal nå endelig avgjøre om det er bevis nok for at Michelet drepte den lille gutten til eks-kjæresten sin, Jannicke Attard, 25. september 2004. Påtalemyndigheten mener Michelet ved to eller flere anledninger i perioden 15. til 25. september 2004 slo og utøvde vold mot babyen, slik at gutten til slutt døde. Påstanden fra aktor i tingretten var fengsel i sju år, samt at han skulle betale oppreisning til barnets mor.

Slik gikk det ikke.

Fant sønnen død

Jannicke Attard fant sønnen død i sengen sin tidlig en lørdag morgen. Hun forsøkte å gjenopplive sønnen, mens ambulanse ble tilkalt. Det var for sent.

På sykehuset kort tid etter ga moren uttrykk for at kjæresten hadde noe med skadene å gjøre. Kort tid etter ble Michelet pågrepet og varetektsfengslet, og hans status endret fra vitne til siktet og tiltalt og satt seks måneder i varetektsfengsel.

Politiet mener ingen andre enn kjæresteparet Attard og Michelet var i den lille leiligheten natten den lille gutten døde.

Uenige om bevis

Statsadvokaten i Agder mente det ikke var beviser nok mot Michelet og mente det ikke skulle ta ut tiltale. Det var imidlertid ikke Riksadvokaten enig i, og støttet politiet i Agder. Dermed ble Michelet tiltalt.

Lagmannsretten skal ta stilling til om det er bevis nok i saken til at Michelet - med seks dommer for vold og ran - også kan ha påført den lille gutten skadene som førte til døden.