KRISTIANSAND: – Hun er veldig, veldig glad for at dommen ble anket, og oppfatter at Riksadvokaten tror på henne, uttaler Ben Fegran, bistandsadvokat for barnets mor, til Fædrelandsvennen.

Jannicke Attard (21) er bosatt på Malta og fikk den gledelige nyheten overbrakt fra advokaten i går ettermiddag.

På andre siden er skuffelsen tilsvarende total. Tiltalte Rafael Michelet (30) sto fram som en lettet mann i Fædrelandsvennen og andre medier etter tingrettens frikjennelse.

– Han hadde håpet å få slutt på saken og begynne å leve. Nå må han igjen holdes på vent, sier hans forsvarer, advokat Abdelilah Saeme.

Han mener det ikke finnes grunnlag overhodet for å gå videre med saken i rettssystemet.

– Dette er meget overraskende. Vi trodde det ble punktum finale med tingrettens klare dom, forteller advokaten.

Etter at babyen ble funnet død i leiligheten på Lund i september 2004, konstaterte legene at han var påført brudd— og blødningsskader i hodet, blåmerker i panne og isse, leverskade, armbrudd og underhudsblødninger flere steder på kroppen.

Det kom fram i retten at barnet hadde blod i munnviken tre ganger etter å ha vært alene med tiltalte, og moren er overbevist om at eks-kjæresten er den skyldige.

– Det man kan tolke ut fra Riksadvokatens beslutning, er at Riksadvokaten mener det tiltalte har gjort det som står i tiltalen, anfører advokat Ben Fegran.

Det var også Riksadvokaten som beordret tiltale etter at Statsadvokatene i Agder to ganger ville henlegge saken etter bevisets stilling. Ingen andre har vært siktet for dødsfallet.

Påtalemyndigheten la i tingretten ned påstand om syv års fengsel for 30-åringen.