GRIMSTAD: — I en slik sak hvor egne medarbeidere er rammet vil det skape et ekstraordinært engasjement hos medarbeiderne i vårt politidistrikt. Derfor har vi anmodet om at saken blir videre etterforsket et annet sted, sier Lindeberg til fvn.no.

Lindeberg understreker at politidrapet har preget politidistriktets ansatte i stor utstrekning, og at hun derfor ser det som nødvendig og riktig at andre etterforsker saken.

Sikret spor

— Vi må ikke komme dit hen at noen stiller spørsmål ved om etterforskningen er riktig i saken. Derfor har vi kommet til denne konklusjonen, sier hun.

Foreløpig har politifolk i Agder politidistriktet stått for sikring av krimtekniske spor på ulykkesstedet i både Arendal og Kristiansand. Drapet på Børge Ivarsen skjedde like ved Grimstadporten på E 18, og den siktede drapsmannen fortsatt ferden til Kristiansand hvor han kjørte av veien og ble pågrepet.

— De som har jobbet på ulykkesstedet har hatt en veldig tøff jobb, sa Steven Hasseldal til fvn.no.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet, og har fått oversendt etterforskningsmateriale som samtaleloggen mellom de operative enhetene og politiets operasjonsleder.

Ikke egne etterforskere

— Vi har fått samtaleloggen mellom de operative enhetene og politiets operasjonsleder. Vi vil også få informasjon om hva ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen finner i sine undersøkelser, og politiets etterforskningsmateriale i straffesaken mot bilføreren, sier leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Vest-Norge, Einar Drægebø, til fvn.no.

Han ble varslet om hendelsen klokken 05 i natt. Foreløpig har ikke Spesialenheten sendt egne etterforskere til Sørlandet.

— Vi vurderer det fortløpende. Men ut fra den informasjonen vi har fått foreløpig, er det ikke noe som gir indikasjon på å sende folk ned, sier distriktslederen.

Saken etterforskes ved utgangspunkt fra Arendal politistasjon, og Leif Aleksandersen er utnevnt til jurist i saken.