KRISTIANSAND: Nå reagerer både klubbleder og flere av de andre som jobbet ved Asbjørnsens Tobakksfabrikk, før den tidligere i år stengte dørene og flyttet virksomheten til Belgia.

Tidligere fabrikksjef ved Asbjørnsens Tobakksfabrikk, Erik Torjussen, ble denne uken sitert i en nyhetsmelding fra Aetat der det kommer frem at alle de tidligere ansatte skal ha fått ny jobb. Nyheten ble sendt ut som en pressemelding.

Nå sier Torjussen at Aetat har skrevet feil eller misforstått. Det benekter Aetat.

Da Fædrelandsvennens nettavis tirsdag kontaktet direktør Asbjørn F. Asbjørnsen, bekreftet han at alle som hadde ønsket ny jobb, hadde fått det.

— Stemmer ikke

— Dette stemmer ikke. Jeg har vært i kontakt med flere som gjerne skulle hatt jobb, men som i dag sitter helt uten arbeid, sier Hans Petter Hovre. Han var klubbleder i bedriften de fem siste årene.

Fædrelandsvennens nettavis har vært i kontakt med noen av dem som fortsatt går uten jobb, men som gjerne ønsker å finne noe. De føler Asbjørnsens Tobakksfabrikk har gitt folk et feil inntrykk hvis de påstår at alle de tidligere ansatte har fått ny jobb.

Hovre ønsker heller ikke at folk skal tro fabrikken har sørget for de nye arbeidsplassene.

— Jeg tror ikke han har skaffet en eneste jobb. De jobbene har de ansatte skaffet selv eller gjennom vikarbyråer som vi tillitsvalget tok initiativet til. Det var vi som fikk Aetat inn i bildet, sier han.

Det bekrefter også de tidligere ansatte Fædrelandsvennens nettavis har vært i kontakt med. Disse ønsker å være anonyme.

Går tilbake på uttalelsen

Torjussen, som først skal ha uttalt seg til Aetat om at alle de tidligere ansatte hadde fått ny jobb, ønsker ikke å kommentere saken videre.

Direktør Asbjørnsen tror på sin side at det har oppstått misforståelser. Han går også tilbake på uttalelsen om at alle de som ønsket ny jobb, hadde fått det.

— Jeg har likevel sendt brev til alle og bedt dem gi med beskjed når de har fått seg ny jobb, sier Asbjørnsen.

Det kommer også frem at de fem norske ansatte som ble med til Belgia, kun skal være der i en oppstartsperiode. Når disse kommer hjem i løpet av kort tid, vil også de stå helt uten videre jobb.

Asbjørnsen sier han vil hjelpe dem inn i jobbmarkedet igjen.

SISTE: Aetat har nå endret den opprinnelige nyhetsmeldingen på nettsiden sin fra "alle ansatte" til "praktisk talt alle ansatte".