— Omdømmemessig er ikke det ikke verdt 1 million kroner å stenge barneavdelingen, sa styremedlem Tone Midttun da sykehusets ledelse presenterte tiltak for å redusere utgifter og øke inntektene. Til sammen må sykehuset hente inn cirka 70 millioner kroner på budsjettet for 2015. På den lange listen over tiltak sto sommerstenging av barneavdelingen i Arendal.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Må effektivisere

For sykehuset er problemet først og fremst at det må bruke penger på ekstra bemanning for å få driften til å gå rundt. Det innebærer for eksempel mer overtid og bruk av vikarer for å få vaktplaner til å gå rundt.

Derfor har sykehusets administrasjon gått gjennom klinikk for klinikk på jakt etter innsparingstiltak.I Arendal fant de barneavdelingen.

— Jeg vil ikke anbefale stenging av barneavdelingen i sommer, sa styremedlem Tone Midttun.

Geir Noraberg som sitter i styret for de ansatte, var like tydelig:

Koster mer enn det smaker

— Den millionen koster mer enn den smaker. Stenging av barneavdelingen vil forøvrig innebære nye vaktordninger, og vi ønsker ikke nye kamper om vaktordningen nå. Dessuten må sykehuset i Arendal ha et sted å gjøre av barn som for eksempel blir innlagt med hjernerystelse, påpekte Noraberg.

Han fikk støtte av Bjørg Synøve Nikolaisen som også sitter i styret for de ansatte.

— Vi må tenke oss om når det gjelder barneposten i Arendal, sa hun.

Til orientering

Nestleder i sykehusstyret, Erling Valvik påpekte at det ligger innenfor sykehusdirektørens fullmakt å avgjøre saken, som var en orienteringssak for styret.

Administrerende direktør Jan Roger Olsen sa i styremøtet torsdag formiddag at han tok med seg signalene fra styret i det videre arbeidet med å identifisere innsparing.

Da Fædrelandsvennen spurte Olsen hvordan han ville forholde seg til signalene fra styret, ble avgjørelsen tatt:

Klare signaler

— Signalene fra styret er veldig klare. Flere av styremedlemmene tok opp barneavdelingen. Det vil skape mer uro å stenge avdelingen i Arendal i sommer enn inntjeningen tilsier. Vi kommer derfor ikke til å stenge barneavdelingen i sommer, sier Olsen til Fædrelandsvennen.