For første gang har Start flere utlendinger enn sørlendinger i stallen. Utenlandske spillere har markert seg både på godt og vondt gjennom Start-historien.

Islandske Gudbjørn Tryggvason ble den første importen i 1985, og siden har 41 spillere fått spilletid på øverste nivå for klubben.

Fædrelandsvennen har nå satt opp en oversikt over alle med utenlandsk pass som har ikledd seg den gule og sorte drakta, og gir nå leserne muligheten til å stemme fram sin favoritt.

— Markante spillere

Fædrelandsvennens fotballekspert Paul Richardsen har i hvert fall et par yndlinger;

— Man husker helst de siste. De første jeg tenker på er Christian Bolaños og Clarence Goodson. Begge var markante spillere med gode ferdigheter, sier Richardsen.Bolaños fra Costa Rica kom til Start fra danske OB før 2009-sesongen. Etter å ha herjet i halvannet år i eliteserien, ble kantspilleren solgt til FC København for 7,5 millioner kroner i august 2010. — Bolaños var en publikumsspiller, og man fikk store forventninger hver gang han hadde ballen, sier Richardsen.

- Altfor god for Start

Amerikanske Goodson ble kåret til årets Start-spiller i Fædrelandsvennen de tre sesongene han var i klubben (2008- 2010). Nå er midtstopperen tilbake i USA, hvor han spiller for San Jose Earthquakes.

— Goodson var en ledertype og en ruvende fyr, sier Richarsen, som også har en favoritt i årets stall.

— Owello er i ferd med å bli en profil, sier Richardsen.

Starts Jesper Mathisen nøler ikke et sekund når han blir bedt om å komme med sitt førstevalg.

— Christian Bolaños er den beste utlendingen som noensinne har vært i Start, sier midtstopperen, og legger til.

— Han var altfor god for Start, og det var et under at han kom hit. Han gjorde ting med ballen jeg aldri har sett andre har gjort i løpet av mine ti år i klubben.

Hvem er din favoritt? Nå kan du gi din stemme til den spilleren du mener har vært best. Avstemningen på våre nettsider vil være åpen helt til mandag kveld kl. 24.00.

Her er et lite utvalgt av de mange utlendingene som har spilt for Start. Foto: NTB SCANPIX