AUST-AGDER: — Vi vet av erfaring at ulv som overvintrer på Sørlandet medfører store skader på småfe påfølgende beitesesong. Departementets vedtak kan bidra som et viktig skadebergrensende tiltak, sier organisasjonssjef Finn Aasheim i Agder Bondelag i en pressemelding sendt til Fædrelandsvennen.

13. desember 2013 vedtok Rovvildnemnda i region 2 å utvide lisensfellingen med to ulver. Vedtaket ble klaget inn for Klima— og miljødepartementet av Foreningen Våre Rovdyr, Aksjonen Rovviltets Røst, Bygdefolk for Rovvilt og NOAH like etterpå.

Flere observasjoner

De fire dyrevernsorganisasjonene begrynnet klagene sine med at ulv er en utrydningstruet art i Norge, og at det likevel ble skutt 14 ulver i landet i 2013.

Rovviltnemnda viste til at det etter lisensfellingen av én ulv i Vegårshei den 6. november i fjor ble gjort flere ulveobservasjoner i hele regionen.

Truer ikke bestanden

Klima— og miljødepartementet opprettholdt vedtaket om utvidet kvote på grunnlag av at det ikke skal være ynglende ulv i regionen, og at det er registrert skade på husdyr forårsaket av ulv. Departementet anser ikke at fellingskvoten på to ulv vil true bestandens overlevelse.

I Vest-Agder er det fellingskvote på én ulv. Ulvejakten varer ut mars måned.