SONGDALEN: – Jeg og venninna mi skulle ut til hestene. Plutselig så vi en ulv i gårdstunet. Like bak den var en annen ulv. De lusket seg over tunet, bare tjue meter fra oss, og forsvant, forteller Christine Westerlund.

Det var lørdag formiddag at Westerlund så de to skikkelsene i tunet på småbruket hennes på Nodeland.

– De var mye større enn en hund. Hunden min gikk løs. Han pleier å løpe bort til andre hunder, men ble nå han helt stiv. Hestene var også urolige, sier Westerlund.

SNO usikre

Rovviltansvarlig Jon Erling Skåtan i Statens naturoppsyn sier at det ikke er umulig at det var to ulver som ble observert både på Nodeland i helga og i Lindesnes i går.

– Uten snø er det umulig for oss å dra ut for å bekrefte eller avkrefte observasjonene. Jeg kan ikke avvise at det går to ulver sammen i Vest-Agder, men det har ikke skjedd i moderne tid, forteller Skåtan.

Flere meldinger

Tidligere har det bare vært single streifdyr som har ferdes i Agder.– Vi har fått inn en del meldinger om ulveobservasjoner den siste tiden. Det kommer jevnlig et par meldinger hver uke. Men først til vinteren vil vi få svar på hva som finnes av store rovdyr, sier Skåtan.