Slik ser landstedet til Gunnar Norheim ut fra luften. Foto: Rikard Amodei

— Eiendommen ble kjøpt som en investering. De siste årene har den blitt opparbeidet og utviklet videre. Nå er markedet på vei oppover og tidspunktet riktig for å selge, sier Norheim til Fædrelandsvennen.

I 2008 måtte han ut med 6.250.000 millioner kroner for eiendommen som ligger ytterst på Krossneset i Søgne. Nå er den lagt ut til en prisantydning på 15.250.000 kroner.

— Prisen er et resultat av det eiendommen består av. Den har over 100 meter strandlinje, bryggeanlegg og svaberg. Hytta og annekset på tomta er fra 2011 og har alle fasiliteter innlagt, sier eiendomsmegler Ole Kristian Kristiansen i Eiendomsmegler1, som står for salget.

Tror på salg til prisantydning

Gunnar Norheim er kjent som grunnleggeren av Norges største strømselskap. For en drøy måned siden sa han opp jobben etter 15 år i selskapet. Han har foreløpig ikke noen ny jobb eller nye prosjekter å fortelle om.

Gunnar Norheim har sluttet som sjef i Norgesenergi. Nå selger han hytta si. Foto: Arkiv/Torbjørn Witzøe

— For øyeblikket nyter jeg bare tilværelsen med litt mindre travle dager, sier Norheim.Eiendomsmegler Kristiansen har tro på at hytta på Krossneset vil kunne gå for prisantydningen.

— Det er under tolv måneder siden en eiendom ble omsatt til rundt 16 millioner kroner, sier Kristiansen.

En oversikt Fædrelandsvennen har innhentet viser at det er solgt flere hytter langs sørlandskysten hittil i år enn i samme periode fjor. I fjor ble det omsatt 119 fritidsboliger til over 1 million kroner fra 1. januar til 15. mai, mens det i år har økt til 148. For hytter i prisklassen over ti millioner er det solgt like mange i år som i fjor.

Prisreduksjon gir effekt

Det dyreste salget i år erAtle Brynestad og Linn Stokkes salg i Blindleia til 21,250 millioner kroner. Salgsprisen var 13,75 millioner lavere enn den opprinnelige prisantydningen i 2012. Flere andre hytter har også fått en kraftig prisreduksjon i løpet av de siste to sesongene.

Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg mener prisjusteringene vil ha en effekt.

— Vårt inntrykk er at flere selgere har tatt en justering, slik at vi nærmer oss et prisnivå det er marked for. De tre siste hyttene vi solgte gikk for prisantydning eller noe over, sier Sædberg til Fædrelandsvennen.

Meglerhuset Sædberg har ikke solgt noen hytter til over ti millioner i vår, men flere i kategorien under.

— Hittil i år har vi solgt sju hytter, blant annet en på Furøya i Lillesand til 6,2 millioner, sier Sædberg.

Sju hytter til over ti mill.

For øyeblikket er det sju fritidseiendommer med en prisantydning på over ti millioner kroner som er til salgs i Agder. Den dyreste eiendommen er Arne Vannebos landsted på Lavustøholmen til 17 millioner kroner. Kjøpesenterinvestoren fra Asker holder nå til på Gaupholmen, som han kjøpte for 50 millioner kroner i fjor.

Gunnar Norheims eiendom er den nest dyreste som nå er til salgs. Deretter følger en eiendom på Kalvøya i Lillesand til 12,5 millioner.

Tre eiendommer har en pris på 12 millioner kroner, på Kapelløya og Helgøya i Ny-Hellesund, samt Hisøy i Arendal. En eiendom ved Nidelva i Arendal er lagt ut med en prisantydning på 11,5 millioner.

Ifølge Gustav J. Sædberg vil det komme flere eiendommer ut på markedet i løpet av mai.

— Men det kan jeg ikke si noe særlig om foreløpig, sier Sædberg.