KRISTIANSAND: Hytteeieren hugget ned flere furutrær på funksjonærforeningens hyttetomt i Hummerviga i Søgne for å få bedre utsikt fra sin egen hytte. Deretter la han ut hytta si på Finn og reklamerte med fantastisk utsikt mot havet.

Hogget ned 14 furutrær

— Dette er frekkhet uten sidestykke. Her har vi brukt fritiden vår på å klargjøre hytta til sommeren, mens andre kapper ned skogen vår uten verken å spørre eller beklage, sa ansatt Sten Yngve Larsen i Elkem i fjor sommer da Fædrelandsvennen besøkte hytta.

Det er Fiskaa Funksjonær Hytteforening i Elkem som disponerer hytta.

Uten at noen var til stede på hytta, hugget hyttenaboen ned 14 furutrær, og flere tretopper.

- Fikk ikke tillatelse

Hytteeieren hevdet i retten at han hadde fått tillatelse til dette i 2011, men dette benekter funksjonærforeningen, kommer det fram av dommen.

Forholdet ble anmeldt til politiet den 5. juni 2011, men saken ble da henlagt. Partene kom ikke til enighet, og dermed endte saken i retten.

Nå får funksjonærforeningen altså erstatning for nedhoggingen av 14 furutrær.

- Betydelig verdi

Hyttenaboen må nemlig betale 800.000 kroner i erstatning, og 139.201 kroner i saksomkostninger, står det i dommen fra Kristiansand tingrett 20. juni.

Retten har særlig lagt vekt på at saksøkte utøvde grov uaktsomhet da han hugget ned trærne. Hytteeieren hadde hugget ned trærne for å bedre salgsmulighetene for hytta si. Videre vektlegger retten at trærne hadde en betydelig verdi både i forhold til rekreasjonshensyn og skjerming av tomta.

I praksis vil det ikke la seg gjøre å plante tilsvarende furutrær på det aktuelle området, men det vil være mulig å plante trær som i alle fall delvis kan erstatte de funksjonene som de tidligere furutrærne hadde, står det i dommen.

Glad for å bli trodd

— Vi er selvfølgelig fornøyd. Dommen reflekterer erstatningsnivået som er riktig, sier Robin Aker Jakobsen, Fiskaa Funksjonær Hyt

teforenings forsvarer.

Jakobsen forteller at hans klient er lettet over å ha blitt trodd.

— Et viktig tema i saken var i hvilken grad det ble samtykket til trefellingen eller ikke, og her feier dommen enhver tvil til side ved å slå fast at det er utøvd grov uaktsomhet.

Fædrelandsvennen har så langt ikke lykkes med å få en kommentar fra hverken hytteeieren eller forsvareren.