RASERT: Sten Yngve Larsen (i rød teskjorte) er kontaktperson og befinner seg på Elkem-hytten. Her sammen med Mohamed Al-Bagouri og sønnen Omar Foto: Lars Hoen
HYTTEBRUKER: Sten Yngve Larsen (i rød teskjorte) er kontaktperson og befinner seg på hytten. Her sammen med Mohamed Al-Bagouri og sønnen Omar. Foto: Lars Hoen
TIL SALGS: Mannen som sagde ned alle trærne la etterpå ut sin hytte til salgs for 5,9 millioner kroner, og reklamerte med gode utsikt til skjærgården. Hytta hans er imidlertid ikke solgt. Foto: Lars Hoen

SØGNE: — På grunn av bevisets stilling? Det blir for dumt. Det ligger 14 trær felt på vår hyttetomt, og det finnes ingen avtale om at trærne kunne hugges. Hva er det som ikke kan bevises? spør en vantro Elke Thisted. Hun er leder for hytta i Hummerviga i Søgne, som eies av de ansatte på Elkem. De vil forfølge saken:

— Vi må få vår advokats vurdering av henleggelsen og se om den kan påklages. I tillegg er det sendt forliksklage med tanke på sivil erstatningssak, sier Thisted.

Fædrelandsvennen har flere ganger forsøkt å få kontakt med mannen som hugde ned trærne, uten å lykkes. Onsdag opplyste hans samboer at han ikke ønsker å kommentere saken. Det har han ikke villet tidligere heller.

Til salgs med utsikt

Etter at trærne ble felt i sommer, ble hytta lagt ut til salgs for 5,9 millioner kroner. Det ble reklamert med: "vidstrakt utsikt mot Søgnes vakre skjærgård og ut mot horisonten og havet".

Men i avhør med lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen forklarte mannen at han hugde i god tro, og viste til en muntlig avtale med den tidligere hyttelederen i Elkems ferieforening, som ga ham rett til å felle trær.

— I telefonavhør ble dette avvist av personen han skulle ha inngått avtalen med, sier lensmann Pedersen til Fædrelandsvennen.

Tvil om bevis

Det er politiadvokat Anne Grethe Isachsen som har henlagt saken på grunn av bevisets stilling.

— Det er uklarhet med hensyn til hvilke fullmakter han hadde til å fjerne trærne. Han hevder han hadde muntlig aksept. Det som ligger i vår vurdering er å kunne bevise skyld, sier Isachsen.

— Er det vanskelig å bevise?

— Dette er en sak som har et privatrettslig preg, altså en nabokonflikt. Det er ikke det som er henleggelsesgrunnen. Men det er tvil om hvor langt fullmakten han fikk strekker seg, sier Isachsen.

- Så dere ser det som bekreftet at han fikk fullmakt?

— Det er ikke tvil om at det har vært tema mellom partene tidligere. Men det er uenighet om hva det har vært enighet om, sier Isachsen.