TO PÅGREPET: Politiet mener de har tatt de to personene som står bak tyverier fra opp mot 20 båter natt til torsdag. Her er politibetjentene Anne Gundersen og Geir Ljungqvist ved to av de stjålne båtene torsdag. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: — Vi har fortsatt ikke full oversikt over hvor mange båter tyvene har vært involvert i. Vi sitter på en mengde beslaglagt gods. Blant annet 8-10 bensinkanner. Det betyr at de har vært inne i ti båter, i tillegg til de sju vi hadde oversikt over i går, forteller politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal.

TO PÅGREPET: Politiet mener de har tatt de to personene som står bak tyverier fra opp mot 20 båter natt til torsdag. Her er politibetjentene Anne Gundersen og Geir Ljungqvist ved to av de stjålne båtene torsdag. Foto: Jarle R. Martinsen

Tyvene lyktes i å stjele fire båter, men ble tatt på fersken da vitner observerte et av tyveriene. Politiet kom tyvene i møte på Mandalselva, og to personer i hver sin båt stakk nordover på elva. I tillegg ble to båter funnet drivende i elva.

Pågrep to personer

En 36-åring fra Søgne ble pågrepet ved Langeland like etter, og har erkjent å ha stjålet båten han ble funnet ved. Politiet lette etter den andre mistenkte med hundepatruljer i skogen rundt Øya lenger nede i elva.

— Like etter klokka 18 ble han observert gående langs riksvei 455. Han hadde stukket i land på østsida av elva og gjemt seg for politiet. Han forsøkte trolig å ta seg hjem igjen til Søgne da han ble observert og deretter pågrepet, forteller Gabrielsen.

Politiet hadde en klar mistanke om hvem mannen var også før pågripelsen. Mannen er midt i 30-årene og kommer også fra Søgne. Begge er kjent av politiet fra før.— Vi er meget sikre på at vi har tatt de riktige personene. Det er usannsynlig at det er flere involvert i dette, sier Gabrielsen.

Kan ha stjålet i Søgne også

Ifølge politistasjonssjefen kan det hende at tyvenes natteraid har skjedd i et større område enn Mandalselva.

— Båten de to kom til Mandal i, har antakelig vært østover, blant annet i Søgne-skjærgården. Det betyr at det kan være tyverier på strekningen mellom Søgne og Mandal, forteller Gabrielsen.

Politiet oppfordrer fortsatt båteiere til å sjekke båtene sine, og forventer at de vil få inn flere rapporter om tyvenes herjinger.

— Vi holder nå på å kartlegge bevegelsene deres oppover elva. Vi venter at flere vil oppdage at de to har vært i båtene deres etter hvert som de får sjekket båtene, sier Gabrielsen.

De to Søgne-mennene skal i avhør fredag.