PÅ FRIFOT: Politiet jakter fortsatt etter minst to båttyver som fortsatt er på frifot i området rundt Øya i Mandal. Her er politibetjentene Anne Gundersen og Geir Ljungqvist ved to av de stjålne båtene. Foto: Jarle R. Martinsen
båttyver-2.jpg

MANDAL: — Noen har hatt et raid oppover Mandalselva og båttyvene kan ha regjert rundt i elva i hele natt, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef ved Mandal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Til sammen har fire båter blitt stjålet, og tre båter blitt utsatt for tyveri og skadeverk i Mandalselva. Politiet utelukker ikke at det kan være flere og oppfordrer derfolk folk som har båter langs Mandalselva om å sjekke disse.

Snudde da politiet kom i båt

Det var klokka 07.45 torsdag morgen at mandalspolitiet rykket ut etter tips om tyver som stjal en båt ved Møll.

— Vi traff to av tyvene i hver sin båt. De snudde da de så politibåten, forteller Gabrielsen.

Like etter klokka 08.00 la en av båtene til kai ved Øya og mannen i båten stakk av på land. Politiet lette uten å finne ham, men mener å vite hvem dette er.

Gabrielsen var med på pågripelsen av en annen båttyv i morgentimene.

— Vi kom i en sivil politibil, og ble oppmerksom på en båt som lå ved Langeland med motoren i gang. Vi startet noen småsøk i området, og fant da en mann som forsøkte å gjemme seg i skogkanten, forteller Gabrielsen.

Mannen er 36 år gammel og fra Søgne.

PÅ FRIFOT: Politiet jakter fortsatt etter minst to båttyver som fortsatt er på frifot i området rundt Øya i Mandal. Her er politibetjentene Anne Gundersen og Geir Ljungqvist ved to av de stjålne båtene. Foto: Jarle R. Martinsen

— Den pågrepne mannen har erkjent at han har stjålet en av båtene, forteller Gabrielsen.

Politijakten etter en eller flere båttyver foregikk i området rundt Øya ved Mandalselva med flere hundepatruljer tidlig på dagen.

Like etter klokka 19 torsdag kveld melder politiet at båttyv nummer to er pågrepet etter å ha gått langs veien med våte bukser.

Politiet vet foreløpig ikke om det dreier seg om mer enn to båttyver.

To båter drev i elva

Politiet har tatt hånd om de to båtene som tyvene la til land. I tillegg fant politiet to båter som kom drivende i elva.

Brannvesenet og en lokal båtleverandør har bistått politiet med å taue inn disse båtene. Båtene skal undersøkes av krimteknikere.

Politiet forsøker nå å få oversikt over hva båttyvene har stelt i stand.

— Det er et stort puslespill. Vi har fått meldinger fra tre båteiere som forteller at båtene har blitt utsatt for skadeverk og at det er stjålet ting. Det er stjålet mye maritimt gods og vi prøver nå å få oversikt over dette, sier politistasjonssjefen.

Det skal blant annet være stjålet GPS, kartplotter, fiskeutstyrog bensinkanner. Minst en båt har fått oppkuttet kalesje.

Ble vitne til båttyveri

Eieren av en av båtene ble vitne til det frekke båttyveriet i morges.

TYVERIFORSØK: Her oppdager båteier Arnt Terje Udøy at båten hans også er forsøkt stjålet. Låssylinderen er ødelagt, men båten er fortsatt ved brygga. Foto: Jarle R. Martinsen

— Kona mi oppdaget at noen lusket rundt nede ved brygga. Plutselig hørte vi et motorbrøl. Det var båten vår som ble startet, forteller Guttorm Nilsen, som bor på Møll ved Mandalselva.

De varslet straks politet, som rykket ut med politibåten.

— Jeg er imponert over hvor raskt de var på plass, sier Nilsen.

Mens Fædrelandsvennens reporter var på Øya, oppdager båteier Arnt Terje Udøy at også hans båt er forsøkt stjålet.