ARENDAL: I dag ble det klart at påtalemyndigheten ikke anker tingrettens avgjørelse videre til lagmannsretten.

— Vi har gått gjennom dommen og har etter en totalvurdering kommet frem til at vi ikke vil anke. Vi respekterer tingrettens dom, sier førstestatsadvokat Erik Erland Holmen til fvn.no.

I den enstemmige dommen slo Aust-Agder tingrett fast at tiltalen var grunnløs og at Sandberg og Riibe var blitt urettmessig straffeforfulgt.

— Jeg er svært fornøyd med at saken ikke ankes. Jeg har ikke snakket med Sandberg ennå, men vil anta at han også er fornøyd, sier Sandbergs advokat, Harald Stabell.

Søker erstatning

Stabell opplyser at Sandberg kommer til å søke erstatning for belastningen saken medførte.

— Vi kommer helt klart til å søke erstatning på grunn av urettmessig straffeforfølging. Vi har ikke diskutert dette i detalj, så hvor mye vi vil kreve er det for tidlig å si noe om, sier Stabell.

Les også: Sandberg: - Har mistet tilliten til politiet

Ifølge straffeprosessloven har personer som er urettmessig straffeforfulgt rett til erstatning for økonomisk tap. Det kan også gis oppreisning for skader av ikke-økonomisk art.

— Jeg kommer til å søke om både erstatning og oppreisning på vegne av min klient, sier Nina Riibes advokat, Christian Hjort.

- Ikke overrasket

Hjort sier han ikke er overrasket over at påtalemyndigheten unnlot å anke.

— Med tanke på hvor klar dommen var, så er jeg ikke det. Jeg tror sjansene er gode for at vi kan vinne frem med krav om erstatning, sier Hjort.

Sandberg og Riibe ble i vår tiltalt for å ha tappet Hovefestivalen AS for fem millioner kroner ved å overfakturere for tjenester levert av sitt eget selskap Concept Communication AS. I løpet av rettssaken ble beløpet redusert til 1,9 millioner kroner. Påtalemyndigheten mente likevel forholdene kvalifiserte til ett års fengsel for hver av de tiltalte.

Det var tingretten ikke enig i, og konkluderte altså med full frifinnelse på alle vesentlige punkter.