ARENDAL: Sandberg innledet sin forklaring tirsdag ved å tilbakevise politiets påstander, på samme måte som økonomiansvarlig Nina Riibe gjorde i går.

Morten Sandberg forklarte seg i retten tirsdag. Foto: Scanpix

— Jeg har levd og pustet Hove. Vi dedikerte våre liv til Hove. At det er tatt ut tiltale på grunnlag av noen feilaktige summeringer føles utrolig merkelig, forklarte Sandberg, som var styreleder i Hovefestivalen AS og var og er daglig leder i Concept Communication.Sandberg viste i likhet med Riibe til at arbeidet med Hove ble altoppslukende. Han stilte seg uforstående til at han gjennom sitt selskap Concept Communication skal ha overfakturert Hovestivalen AS for tjenestene de leverte.

— Med frivillige hadde Hove en stab på over 3000 personer. Et arrangement av Hoves størrelse krever en enorm planlegging, sa Sandberg.

- Har tapt millionbeløp

Aktor Geir Magne Søfteland konfronterte Sandberg med avtaleforholdet mellom de to selskapene. Ifølge aktor er det tvilsomt hvor mye CC hadde anledning til å kreve betalt av Hove, på bakgrunn av avtalen som forelå.

— Vi forholdt oss til et budsjett som det har vært enighet om. Det har vært lagt ned en betydelig større arbeidsmengde enn det budsjettet reflekterer. Skulle vi belaget oss på å føre timer hadde det blitt ekstremt dyrt for Hove, sa Sandberg.

Totalt har om lag 10 ansatte i Concept jobbet for Hove i perioden da festivalen ble etablert.

Sandberg fremholdt at CC har tapt millionbeløp på sitt engasjement i Hovefestivalen.

— Concept fungerte som en bank for festivalen. Mange kostnader har aldri blitt fakturert, slik vi hadde hjemmel til å gjøre i oppdragsavtalen. Selskapet har tapt store summer på Hove. På et tidspunkt måtte jeg låne penger av min mor for å dekke egenkapitalen i festivalen, sa Sandberg.

”Vi forholdt oss til et budsjett som det har vært enighet om. Det har vært lagt ned en betydelig større arbeidsmengde enn det budsjettet reflekterer.

Morten Sandberg, Hovefestivalen-sjef

- Absurd og uvirkelig

Sandberg er sammen med Nina Riibe tiltalt for økonomisk utroskap, samt brudd på aksjeloven og bokføringsloven. Bakgrunnen for tiltalen er at de skal ha overfakturert Hovefestivalen AS for fem millioner kroner.

I 2007 og 2008 skal de gjennom sitt selskap, Concept Communication AS, ha fakturert Hove for om lag åtte millioner kroner. Begge hadde da ledende posisjoner i begge selskapene.

Riibe forklarte seg for retten i går. Hun nektet straffskyld og ga uttrykk for at hun opplevde tiltalen som absurd og uvirkelig.

Tirsdag ettermiddag vil flere av de ansatte avlegge sine vitnemål i retten.