foto
Nakne flaggstenger på bysiden av Lundsbroa. Foto: Magnus Nødland Skogedal
foto
Hverken Parkvesenet eller LLH Sør setter pris på ugjerningen. Foto: Magnus Nødland Skogedal
foto
Her flaggstengene på Lundsiden. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— De har blitt kuttet helt i toppen. Dette er det ikke noen berusede folk som har funnet på, dette er gjort med overlegg. Vi hengte opp fire flagg på tirsdag, og de var borte allerede klokka seks onsdag morgen. De fikk ikke henge i et døgn en gang, sier komitémedlem Monica Strand Korgerud i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI).

foto
Nakne flaggstenger på bysiden av Lundsbroa. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Hva er det med Sørlandet?

De fire flaggene hang på begge sider av Lundsbroas vestlige side. De andre fire flaggstengene brukes for tiden av UiA for å markere studiestart, og de henger fortsatt på plass på østsiden. I fjor benyttet LLH samtlige åtte flaggstenger, og samtlige åtte regnbueflagg ble kappet ned.

foto
Her fra ifjor, da totalt åtte flagg ble fjernet. Foto: Therese Simensen Rossing

— Vi er den eneste Pride-festivalen som opplever dette i Norge. Hva er det med Sørlandet som gjør at dette fortsatt skjer? Folk blir oppgitte, frustrerte og engstelige. Nå blir det enda viktigere at folk engasjerer seg og viser at de støtter et åpent og inkluderende samfunn. Vår jobb er å trygge og støtte våre medlemmer, og når vi nå får spørsmål om det er trygt å gå i lørdagens parade går det sterkt innpå oss, sier Korgerud.

foto
Hverken Parkvesenet eller LLH Sør setter pris på ugjerningen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Vurderer politianmeldelse

Da Fædrelandsvennen var på stedet torsdag morgen kunne man tydelig se at flagglinene var blitt kuttet rett av. Korgerud vet ikke hvem som kan stå bak ugjerningen.

— Så lenge det ikke er kameraovervåkning er det vanskelig å si. Vi har ikke bestemt oss for om vi vil politianmelde saken, men vi vurderer det. Dette er en veldig feig måte å uttrykke seg på, og jeg tror ikke de som har gjort det skjønner hvor hardt folk kan ta dette. Flaggene våre representerer tilhørighet, og når de blir tatt vek er det tydelig at vi ikke er velkomne, sier hun.

foto
Her flaggstengene på Lundsiden. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Kappingen av flaggene fører også til merarbeid for Parkvesenet, som leier ut flaggstengene til ulike formål.

— Vi er ikke noe fornøyde med at noen klipper snorene våre. Nå må vi ta ned stengene eller leie en lift for å få dem i orden. Det er merkelig at dette skjer igjen, og veldig leit for arrangementet, sier driftssjef Kurt Tange Jensen.