— Jeg følte jeg var en trussel i første omgang. Det er gøy når vi har mye ball. Det er da jeg føler at jeg får til mest. Jeg håper på å få debuten i Tippeligaen i høst, sier Eirik Wichne.

Den 18 år gamle høyrekanten var glimrende i Starts gode første omgang i cupexiten 3-2 mot Godsets juniorer.Mandalitten serverte Lars-Jørgen Salvesen og Magnus Hallandvik på topp med gode pasninger.

— Eirik spilte en skikkelig god omgang. Han skapte mye for oss på topp og var veldig bra, sier Salvesen om lagkompisen.

- Kvikk og teknisk

- Hvordan vil du beskrive Wichne?

— Han er veldig kvikk med raske føtter og Eirik har kjempebra teknikk. Han er veldig uforutsigbar og kan gå begge veier, noe som er vanskelig å forsvare seg mot, svarer Salvesen.

Etter å ha vært en av Mandalskameratenes beste spillere i 3. divisjon sist sesong, gikk Wichne til Start i desember, hvor han føyde seg inn i toppspillergruppa. Det angrer ikke kantspilleren, som også prøvespilte med Viking, noe på i ettertid.

— Jeg føler det første året har gått veldig bra så langt og jeg blir godt tatt vare på av Start. Jeg trives godt, sier Wichne.

- Har du troen på å få sjansen i eliteserien i høst?

— Ja, svarer Wichne kontant, før han utdyper:

— Det gjelder bare å jobbe knallhardt og levere godt for Start 2 og på treninger med A-laget, så kommer sjansene.

Den tidligere Mandalskamerat-spilleren trener jevnlig med Starts A-lag. Denne duellen med Rolf Daniel Vikstøl fant sted i april. Foto: Håvard Karlsen

Skryt

Til tross for at Start ramlet sammen i kvartfinalens andre omgang fikk Wichne ros fra treneren etter kampen.

— Eirik gjør mye bra mot Godset. Jeg synes han er veldig flink til å gjøre jobben defensivt. Fremover er han farlig og han er god til å sette opp andre i gode posisjoner. Når Eirik kommer seg fri i mellomrommet er han i stand til å sette andre lag i ubalanse. Jeg synes Eirik har hatt veldig god utvikling den siste tiden, sier Øyvind Dalseth, Start 2-trener.

— I den perioden vi er gode er det Eirik som dominerer kampen for oss sammen med Salvesen og Magnus Hallandvik på topp, legger Dalseth til.

Foreløpig har det bare blitt med en omgang i treningskamp for Starts A-lag for Wichne. Den kom i vinter i 1-0-tapet mot Jerv.