— Det er dritsurt å tape denne kampen. Stemningen i garderoben etterpå var veldig dårlig, sier Eirik Wichne (18), etter kampen.

Start ledet 2-0 til pause etter mål av Lars-Jørgen Salvesen (19) og Mathias Laudal (17), men det holdt ikke til semifinaleplass likevel.

— Dette er noe av det sureste jeg har vært med. Jeg hadde utrolig lyst til å vinne denne kampen, og jeg føler vi kunne nådd langt i NM. Jeg tror vi har godt nok lag til å kunne ha hevdet oss i finalen og kanskje vunnet, men det får vi ikke gjort noe med nå, sukker Salvesen, som lagde sitt mål med hode etter en dødball i likhet med Laudal.

Raske baklengs

Start spilte forrykende før pause, men etter hvilen var det Strømsgodset som slo ut i full blomst. I løpet av tolv-tretten minutter gikk resultatet fra 2-0 til 2-3. Godsets mål kom ved to langskudd og et straffespark.

— Vi sier i pausen at vi skal gå for 3-0, så får de et tidlig mål og det får vi egentlig ikke ristet av oss i hele kampen. Vi havner bakpå, sier Øyvind Dalseth og legger til:

— Vi skaper litt trykk på dem det siste kvarteret og det blir noe kok, men vi får ikke kjørt dem slik vi ønsker.

Start kastet på Kristoffer Ajer (17) i jakten på å slå tilbake kvarteret før slutt, uten at Tippeliga-kometen kunne redde Start.

Start prøvde å redde seg inn ved å sette på Kristoffer Ajer, men profilen klarte ikke snu kampen. Foto: Herman Folvik

— Vanskelig å forklare

På tampen hadde Strømsgodset like gode muligheter til å sette inn 4-2 etter kontringer, som Start til å utligne til 3-3. — Det er tre drittmål vi får i mot oss som er altfor lettkjøpte. Vi slurver litt og mister aggressiviteten, sier Wichne.

- Har du noen forklaring på hva som skjer?

— Det er det som er så vanskelig å si. Vi skulle være offensive i andre omgang, men det tidlige målet preger oss litt. Vi er ikke like aggressive som i første omgang, svarer Wichne.

- Synd på gutta

Etter at Bård Borgersen og Mattias Andersson tok over ansvaret for A-laget er det Dalseth som har tatt over styringen for Start-rekruttene sammen med Per Erik Andersen. Han var lei seg på guttas vegne etter kampen.

— Det er synd på dem i dag. Hele laget står godt fram før hvilen, og det er dette vi har jobbet for i hele år, mener Dalseth.

Øyvind Dalseth synes synd på gutta etter tapet mot Strømsgodset. Foto: Herman Folvik

For Lars-Jørgen Salvesen forblir Strømsgodset-kampen den siste cupkampen i juniorklassen, og muligheten til å bli norgesmester i klassen er forspilt.— Det er synd, men ikke noe å få gjort noe med nå. Når vi leder 2-0 i en kvartfinale må vi være mye mer kyniske. Det er uforståelig at vi roter bort dette, forteller Salvesen.

Snytt for straffe?

Han var involvert i mange tøffe dueller og fikk til slutt gult kort på overtid. I første omgang ble Salvesen tatt i boksen, men fikk ikke straffe. Noen minutter tidligere gikk ballen i hånda på Godset-stopperen Jørgen Oland, uten at dommer Espen Larsen brukte fløyta.

— Den første situasjonen mener jeg er straffe. Når jeg blir tatt er det en femti-femti duell, så jeg kan forstå dommeren i den situasjonen. Men generelt var det mye rart i dag, sier Salvesen.

PS! Jerv slo Strømmen 1-0 borte etter scoring av Ohi Omoijuanfo.