Kyrvestad sier at han er glad for at Høyre, som det eneste av de andre partiene, har tatt inn over seg valgresultatet.

Det melder NRK Sørlandet i formiddag.

Kyrvestad fikk 51,8 prosent av stemmene i Valle-valget, og ble helt skjelven etterpå. Men mange slengere svekket listene. Dermed fikk ikke Ap og Kyrvestad flertall i kommunestyret. De fikk sju av 15 plasser.

De siste dagene har Sp-ordfører Tarald Myrum og de andre partiene vurdert mulighetene for å skvise Kyrvestad.

Blank støtte

Valle Høyre vil ikke støtte Kyrvestad direkte, men for å respektere valgresultatet vil partiet stemme blankt under ordførervalget. Ellers vil partiet drive tøff opposisjonspolitikk.

Dermed blir Aps Steinar Kyrvestad ordfører, selv om han ikke har mandat-flertall i kommunestyret.

Dagens ordfører, Tarald Myrum, sier til NRK Sørlandet at Valle ikke har råd til destruktiv opposisjon. Kyrvestad sier han håpet på godt samarbeid:

— Ideen med kommunestyret er å snakke seg fram til enighet gjennom gode prosesser, sier han.

Sentrumsbygg

Kyrvestad er en kontroversiell person i Valle. Selv omtaler han seg som tydelig. For åtte år siden gikk han av som Sp-ordfører, etter å ha tapt valget med et brak.

Nå vant han for Ap med et brak, etter å ha gått mot flertallets ønsker om nytt kultur- og sentrumsbygg i Valle. Sentrumsbygg var den store saken under valget.

Hva som skjer med det bygget er i øyeblikket usikkert. Velgerne har i alle fall sagt de ikke vil ha det. Kommunestyret får snart en ny sak om bygget på bordet, etter at det forrige kommunestyret vedtok en ny runde med planlegging.