Kristiansand tingrett valgte å løslate en 20 år gammel mann som var siktet for voldtekt mot en av de to unge jentene som var på festen i Arendal forrige fredag, hvor det skal ha funnet sted seksuelle overgrep. Retten viser til at det i forklaringene ikke er bevis som gir skjellig grunn til mistanke – det vil si at det er mer enn 50 prosent sannsynlighet for at den siktede 20-åringen skal ha voldtatt en av jentene.

I Aust-Agder tingrett ble en 18-åring varetektsfengslet for fire uker siket for voldtekt, mens de to andre siktede, 20-åringen og en 15-åring, altså er løslatt.

Politiet får kritikk

Kristiansand tingrett kritiserer for øvrig politiet for en "kort og snau begrunnelse" for fengslingen av 20-åringen, siden det dreide seg om førstegangsfengsling i en voldtektssak. Retten mener påtalemyndigheten må være tilbakeholden i en sak med så alvorlig siktelse og sende en annen påtalejurist i retten enn den som har skrevet siktelsen, og som har kunnskap og kjennskap til saken.

Fengslingsmøtet i Arendal gikk for åpne dører, men retten i Kristiansand stengte dørene, men med anledning for pressen til å være tilstede med referatforbud fra rettsmøtet.