Kriminalsjef Arne Pedersen sier at det til en viss grad foreligger innrømmelse fra de siktede. Kriminalsjef Arne Pedersen sier at det til en viss grad foreligger innrømmelse fra de siktede. Foto: Torstein Øen

Tre siktet for voldtekt av to jenter

To menn, 18 og 20 år gamle, fremstilles for varetektsfengsling mandag siktet for voldtekt. En tredje person, 15 år gammel, er foreløpig løslatt.

Det er to unge jenter på 15 og 16 år som har forklart til politiet at de ble voldtatt på en fest i Arendalsområdet natt til lørdag.

— Politiet har pågrepet tre personer, som alle er siktet for voldtekt. Den yngste av disse, en 15-åring, er av hensyn til alderen løslatt etter avhør. De to andre, 18 og 20 år gamle, fremstilles for varetektsfengsling i løpet av mandagen, opplyser kriminalsjef Arne Pedersen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Innrømmmelse

— Til en viss grad foreligger det en innrømmelse fra de siktede, men det er ingen uforbeholden tilståelse, sier kriminalsjefen.

De to jentene som skal ha blitt voldtatt, har vært til undersøkelse på voldtektsmottaket. Begge er avhørt.Den ene av de to siktede fremstilles for fengsling ved Aust-Agder tingrett i Arendal. Den andre møter i Kristiansand tingrett.

— Nærmere detaljer om saken er det vanskelig å gi nå, ikke minst fordi vi ikke er ferdig med avhørene av de siktede, opplyser kriminalsjefen.