ARENDAL: — Jeg får en voldsom fartsfølelse når jeg kjører så nært land. Da kjenner jeg gutten i meg, sier Bjørn Rune Gjelsten til Fædrelandsvennen.

Han har vunnet VM i Offshore med «Spirit of Norway» fem ganger, og han er den mestvinnende i historien med 30 seirer. Nå tar han turen til Arendal for å forsvare fjorårets gull i verdensmesterskapet i offshore klasse 1. — Vi gleder oss til å komme til Arendal hvert år. Det er først og fremst folkefesten og den enorme entusiasmen som trekker, forteller Gjelsten og fortsetter:

— Arendal er en liten, koselig sørlandsby med sjel og engasjement.

Gjelsten har krasjet fem ganger i sin karriere, men til tross for maksfart over 250 kilometer i timen og båtens 1700 hestekrefter, er han aldri redd.

  • Du vinner ingen løp om du er skjelven. Hvis du er redd, forsvinner tryggheten, og du blir en dårligere pilot, forteller 51-åringen.

Han tok karrierens mest spesielle seier i 2001, i nettopp sørlandsbyen.

  • Det var bare fjorten dager etter et stygt krasj i Tyskland. Til tross for dette fikk vi bygd opp båten, og endte opp med gull i Arendal. Han forteller at seieren var unik også på andre måter:

— Det var det siste året løypa gikk rundt Tromøya. Da fikk vi flatt vann på innsiden av øya, og røffere vær på utsiden. To ulike værforhold gjorde løypa teknisk vanskelig, sier Gjelsten, og forteller at gamleløypa var favoritten.