Oasen Bibelsenter, Filadelfia Kristiansand og Hånes Frikirke er eiere av de nye skolene som skal etableres på henholdsvis Strømme i Randesund og Halshaug i Mandal.

I 2002 åpnet Oasen skole i Songdalen. Denne skolen har nå skiftet navn til Oasen skole Birkelid.

450 elever til sammen

Godkjenningen for Kristiansand kommune på 350 elever ble gitt i 2012, mens godkjenningen i Mandal på 100 elever kom i fjor høst.

— Oasen skoler er kristne friskoler. I RLE har skolene en egen offentlig godkjent læreplan, hvor ingenting er fjernet, men noe blir lagt til. Det undervises i alle de store religionene, men Bibelen og Jesu liv løftes frem som vår kulturarv, skriver Oasen skoler i pressemeldingen.

Skal være klar i august

Arbeidet med å finne tomt til skolen i Kristiansand startet for to år siden, og det er nå klart at skolen skal etableres like ved Søm kirke, ikke langt fra Rona.

— Her opparbeides det en skoletomt med bygningsmasse og skolegård som skal være klar til august, opplyser Oasen skoler.Det pågår også et reguleringsarbeid for et fremtidig permanent skolebygg, som en del av det nye Strømme oppvekstsenter, nær Søm kirke.

Agder Energi-bygget

Skolen i Mandal etableres i det gamle Agder Energi-bygget på Halshaug.

— Bygget blir delvis ombygd og renovert i løpet av våren.

Fullt utbygd er det tenkt at skolen skal ha inntil 280 elever og at det i tillegg knyttes en skolefritidsordning til skolen.

Har åpnet for innsøking

— Skolene har nå åpnet for innsøking av elever på 1.-4. trinn. Målet er å kunne tilby et alternativt skoletilbud til alle fra 1.-10. trinn om få år. På begge de nye skoleområdene vil det være aktuelt å utvide arealene allerede neste år, dersom veksten tilsier det.