— Jeg både gruer og gleder meg. Jeg synes det er en gøyal distanse, og selv om det kommer til å gjøre vondt, er det litt derfor det er moro også, sier Erik Bergersen.

- Kan ikke takke nei

46-åringen fra Kristiansand Løpeklubb ble norgesmester på 100 kilometer i Kristiansand for rundt én måned siden, på tiden 7.28,12. Det var snaut to minutter under VM-kravet, men først tirsdag kom uttaket.

— Jeg regnet med at jeg ville bli tatt ut, men helt sikkert var det ikke ettersom flere kunne ha klart kravet. Men nå må jeg endre litt på opplegget ettersom jeg har trent mot Berlin maraton i det siste. Isolert sett hadde jeg vært enda mer motivert for å løpe fort der, men dette er en sjanse jeg ikke kan si nei til, sier Bergersen.

VM går i Winchoten i Nederland den 12. september, det vil si bare 15 dager før Berlin maraton - uten at han av den grunn har planer om trekke seg fra den løpsfesten.

- Avhengig av god psyke

— Jeg stiller i Berlin også. Men om jeg skal løpe fort eller bare jogge gjennom, det får vi se. Men det er såpass gøy å delta at jeg kan ikke la være.

— Hva betyr VM-deltakelsen for deg?

— Det er litt spesielt. Skulle jeg noengang kvalifisere meg til noe VM, måtte det være i ultraløp. Men jeg likestiller det ikke med et annet mesterskap. Jeg er ikke så naiv og tror at det er like vanskelig å kvalifisere seg der som på 5000 eller 10.000 meter på bane. Men det er en sterkt voksende idrett, jeg legger en god del jobb i det, og ved siden av det fysiske er man avhengig av god psyke for å klare det, sier Bergersen.