Kristiansanderen vant løpet på 7.42 timer, noe som er 12 minutter bak kravet til å få delta i Quatar-VM i høst.

— Selv om VM var målet, er jeg godt fornøyd med løpet. Jeg satte tross alt løyperekord og var tre kvarter foran andremann i mitt første løp på denne distansen, opplyser Bergersen.

Han er en tidligere fotballspiller som de siste årene har fått mer og mer sans for maraton og ultraløp. Før søndagens kraftprøve var to deltakelser i Rallarveisløpet (81 kilometer over to dager) det lengste han hadde løpt.

I Esbjerg måtte han snitte på 4.30 minutter per kilometer for å klare VM-kravet. De første seks milene klarte han å ligge på 4.25 min per kilometer, men så gikk han etter sigende på en liten smell.

— Den varte i rundt 15 kilometer, før jeg kom til hektene igjen, sier Bergersen, som snittet på 4,36 minutter per kilometer.

Han drakk rundt fem liter væske i løpet av blodslitet, men følte seg likevel dehydrert da han kom i mål.

— Jeg svidde av rundt 7500 kalorier, og akkurat nå ligger jeg med beina høyt. Det tar nok noen dager å komme seg etter dette, men det må man bare regne med.

- Hva tenkte du underveis i løpet?

— Det blir mest fokus på arbeidsoppgavene; å løpe med riktig teknikk. Det gjorde vondt i hele kroppen, så løpet var vel så mye en mental øvelse som en fysisk. Da jeg kom i mål, var den første tanken faktisk at det var like greit at det ikke ble VM-tur, sier Bergersen med et smil.