Fredag kveld ble Viggo Lütcherath gjenvalgt som leder av Kristelig Folkeparti i Kristiansand. Da han takket for tilliten informerte han samtidig om et planlagt fellesmøte med lokallagene i Søgne, Songdalen, Lillesand og Birkenes; de såkalte K5-kommunene.

— Der skal vi diskutere to ting. Det ene er kommunesammenslåing og det andre er by- og miljøpakkene, sa Lütcherath fra talerstolen.

Tungvint

Det førte til at flere av møtedeltakerne ba om ordet. Noen lurte på om ikke Kristiansands-partiet burde ha en diskusjon om kommunesammenslåingen før man møtte de andre. Andre stilte spørsmål ved om en kunne diskutere ei by- og miljøpakke uten å ha med Vennesla rundt bordet.

— Det kan bli tungvint dersom det blir en storkommune med Vennesla og Iveland på utsiden, sier Lütcherath etter at årsmøtet er ferdig.

Endre standpunkt

Han viser til at KrF i Kristiansand hele tiden har ønsket en bredest mulig kommunesammenslåing. Lütcherath mener by- og miljøpakken er et eksempel på avtaler som kan bli mer kompliserte å forholde seg til.

— Har dere diskutert dette med partikolleger i Vennesla?

— Nei, men det er kanskje en god idé. Selv om jeg har full respekt for det standpunktet man har tatt i Vennesla, kan en jo håpe kommunen endrer standpunkt. Det er i alle fall krefter i kommunepolitikken i Vennesla som ønsker å diskutere dette på nytt, sier Lütcherath.