AGDER: Bortelid har ligget badet i sol og skifolket har ikke latt seg be to ganger. De som valgte langrennsskienehar fått seg en flott naturopplevelse.

Selv om gradestokken har vist tosifrede minusgrader, gjorde ikke det noe så lenge vinden var fraværende og sola skinte.Familien Bahus fikk seg en nydelig overfart fra Slåttedalen til Berge lørdag.

— Vi har stått ganske mye alpin i år, men prøver å komme oss ut en del på langrenn også, i alle fall når været er så flott som nå, sier Marianne Bahus.

Hun har med døtrene Ylva (8) og Ingebjørg (11). Jentene var fulle av energi etter en liten sjokoladepause på toppen av bakken.

— Det er gøy å gå på ski, jeg klarer som regel alltid å holde meg på beina, sier storesøster Ingebjørg.

Både lørdag og søndag var det fantastiske skiforhold på Bortelid. Foto: Jonas Mjaaland

Les også:

Dårlig start på året

Bortelid alpinsenter har ikke vært bortskjemt med fine forhold så langt i år.

— Men siste tre-fire dagene har det vært kanonbra, sier daglig leder Lasse Liestøl.

- Økonomisk ligger vi et godt stykke bak samme tidspunkt i fjor. Men vi satser på å ta igjen det tapte med godvær framover, sier Liestøl.

Les mer fra Bortelid:

Lina Marie Hovland på vei mot Myklevann på Brokke i Valle lørdag. Der var det fantastiske løyper og blå himmel. Foto: Martha Sindland

Han kan nå skilte med 83 centimeter snø etter nedbøren sist uke. I dagene som kommer antar han at samtlige trekk vil åpne. Det passer godt for rogalendingene som har vinterferie denne uka.Lørdag besøkte vi Hovden. Les også:

Valentinsroser

Også langs kysten holdt finværet gjennom helga. I Gravane i Kristiansand tok Mathias Skomedal (7) og Mads Severinsen Homme (5) fra Søgne en bryggesleng med besteforeldrene, Marit (65) og Gunnar Homme (68) søndag.

— Det er deilig med sol, smilte guttene, som ikke brydde seg om at det var bitte litt kaldt på fingrene.

Hun fikk roser. Må jo ha det, vet du.

Søndag var også morsdag, og guttene røpet at de gratulerte bestemor i morges. Bestefar Gunnar tok det litt lenger på det som også var valentinsdag.

— Hun fikk roser. Må jo ha det, vet du, røper 68-åringen.

Mads Severinsen Homme og Mathias Skomedal fra Søgne på tur med besteforeldrene, Marit (65) og Gunnar Homme (68) i Kristiansand søndag. Foto: Eivind Kristensen

Men drømmeværet skal dessverre ikke vare mange dagene i Sør-Norge.

— I løpet av tirsdag blir det sønnavind fra sørvest og etter hvert litt nedbør. Temperaturen blir rundt null grader, eller litt over, i lavlandet. I fjellet vil det ligge på noen minusgrader, sier statsmeteorolog Marianne Foss.

Følg værforholdene på våre nettkameraer!