KRISTIANSAND: Klokken åtte tirsdag kveld legger de fire partiene i flertallskonstellasjonen frem sitt budsjettforslag for 2013. Gruppeleder for Pensjonistpartiet, Odd A. Salvesen, er godt fornøyd med resultatet, men nekter å avsløre hva budsjettforslaget inneholder.

— Det har vært et utmerket samarbeid, med stor kreativitet. Jeg tror alle partier er fornøyd. Dette har vært en samarbeidsform som har vært positiv for oss alle. Det var mye vanskeligere da vi var flere partier i koalisjonen, men nå snakker vi samme språk og har stort sett sammenfallende meninger, sier Salvesen til Fædrelandsvennen.

- Er det noe dere er spesielt fornøyd med?

— Jeg kan ikke lekke noe av innholdet. Det har vi blitt enige om. Men vi har blitt hørt som det minste partiet og er takknemlig for det, sier Salvesen.

Lover endringer

24. oktober la rådmann Tor Sommerseth fram sitt forslag til budsjett for 2013. Det la opp til et svært stramt budsjett, hvor det blant annet skal spares 76,5 millioner kroner i barnehage— og skolesektoren. For å få til dette foreslo rådmannen å legge ned Justvik skole fra skolestart 2016, samtidig som en ny barneskole står ferdig på Havlimyra.

Sommerseth foreslo også to sammenslåinger av skoler i løpet av de neste fire årene. Torkelsmyra og Voie i 2013 og Vågsbygd og Åsane i 2014. - Kommer det noen store overraskelser i forhold til rådmannens forslag?

— Ja, jeg vil tro at alle endringer er store overraskelser, sier Salvesen.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at koalisjonen vil gå inn for å beholde Justvik skole. Verken Salvesen eller varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) ønsker å si noe om det skal kuttes andre steder for å kunne gjennomføre dette.

Justvik skole reddes

— Jeg ønsker ikke å gå inn på det konkrete i budsjettet, sier Kristiansen.

- Men Justvik skole blir ikke lagt ned?

— Det er tverrpolitisk enighet om å beholde Justvik skole. Jeg tror formannskapet vil være enstemmig i denne saken, sier Kristiansen.

- Kommer dere likevel til å kutte 76,5 millioner, slik rådmannen mener er nødvendig?

— Jeg har rett og slett ikke lyst til å være mer detaljert før budsjettet legges frem, sier Kristiansen.