KRISTIANSAND: 24. oktober la rådmannen Tor Sommerseth fram sitt forslag til budsjett for 2013. Et stramt budsjett hvor rådmannen tok til orde for å endre skolestrukturen i kommunen.

Ifølge Høyres gruppeleder Hans Otto Lund har ikke skolestrukturen vært den vanskeligste saken i forhandlingene mellom Høyre, KrF, Frp og Pensjonistpartiet. Allerede tidlig i prosessen gikk de ut og sa at de skulle redde Justvik skole.

— De trange, økonomiske rammene har vært det tøffeste å forholde seg til, sier Lund.

Han kan fortelle at mye av grunnlaget for budsjettprosessen ble lagt i fjor da man laget en relativt detaljert samarbeidserklæring etter valget.

— Den har vært en meget grei støtte i prosessen, det var rett og slett genialt det vi gjorde i fjor, mener Lund.

Han peker på at det viktigste for politikerne nå er å få orden på økonomien. Allerede i 2013 når man gjeldstaket man selv har satt på 5,3 milliarder kroner.

— Kommune-Norge er sulteforet, det er rett og slett utrolig trangt. Men til tross for lite handlingsrom, mener jeg vi har kommet fram til et greit resultat, sier Lund.

Tirsdag kveld får vi rede på resultatet. På en pressekonferanse legger koalisjonen fram sitt omforente budsjettforslag, og da får vi rede på hva 2013-pengene i kommunen skal brukes til.