KRISTIANSAND: I en pressemelding fra Svein Harberg (H) til Fædrelandsvennen heter det at Høyre og Frp foreslår å oppheve den omdiskuterte vannscooterforskriften.

Forslaget er imidlertid ikke nytt.

Høringsforslaget skulle ut i august, men sendes ikke ut før nå, like før årets slutt, fra Klima- og miljødepartementet.

Nå regner Harberg og stortingskollega Bård Hoksrud (Frp) at med forslaget går igjennom etter høringsrunden.

– Det er ikke annet enn rett og rimelig. Likevel vil vi oppfordre folk til å vise hensyn som vi ellers forventer at folk på sjøen gjør, sier de to i pressemeldingen.

Likestilles

Forslaget innebærer at vannscooter likestilles med andre fartøy som brukes i sjø og vassdrag.

Regjeringen ønsker at kommunene nå selv skal ta ansvar for å beskytte naturmangfold og friluftsliv, ved hjemmel til å fastsette lokale forskrifter om bruk.

For Harberg påpeker at bruk av vannscooter, som andre motoriserte fartøyer, kan medføre ulemper for blant annet naturmangfold og friluftsliv.

Svein Harberg er komitéleder for Stortingets familie- og kulturkomité. Foto: Kollstad, Reidar

«Hvorvidt slike ulemper oppstår varierer mellom ulike områder av landet, men også innen ulike områder av en kommune. Dette taler for at kommunene selv regulerer bruken ut fra viktige hensyn som friluftsliv og naturmangfold», heter det i pressemeldingen.

Høringsfristen er satt til 15. mars, og eventuelle endringer eller oppheving av vannscooterforskriften vil etter planen tre i kraft 1. mai neste år.

Har du lest disse?: