KRISTIANSAND: I hele natt har bevæpnede politistyrker lett etter en 21 år gammel mann i området ved Boen Bruk i Tveit. Ved 12-tiden onsdag var 21-åringen fremdeles på frifot.

— Han er ikke pågrepet og vi vet ikke hvor han er, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt.

Politiet aksjonerte etter at 21-åringen ble sett i området. Han skal da ha vært i besittelse av et håndvåpen.

— Vi fikk opplysninger om at den etterlyste mannen befant seg i dette området i Tveit. Ut fra vår kunnskap om mannen fra tidligere var det riktig å bevæpne politifolkene som er med på aksjonen. Vi anser mannen som farlig i en konfrontasjon med politiet, sa stabssjef Bård Austad til fvn.no i natt.

Har ikke truet noen

Ifølge Austenaa skal 21-åringen ikke ha avfyrt våpenet eller truet noen med det. Han ble likevel karakterisert som farlig, på bakgrunn av tidligere trusler mot politiet.

— Han har fremsatt trusler mot politiet og vil ikke la seg arrestere. Han er ikke farlig overfor andre folk, sier Austenaa.

Operasjonslederen ønsker ikke å si hvor mange politifolk som var involvert i aksjonen. I tillegg til flere lokale patruljer ble beredskapstroppen tilkalt fra Oslo. Mannskapene herfra ble fraktet med helikopter fra Rygge og langs veien i bil.

— Det er en utfordring å lete etter folk med våpen i mørket. Beredskapstroppen har litt bedre spesialkunnskaper på dette området enn vi har, sier Austenaa.

Beredskapstroppen er nå reist tilbake til Oslo, men kan ifølge Austenaa tilkalles på kort varsel dersom det skulle være nødvendig.

— Vi leter etter ham fremdeles, sier Austenaa, som ikke vil kommentere hvor mange som er involvert i saken onsdag formiddag.

Sett i stjålet bil

Politiet søkte i natt gjennom området med hund, uten å spore opp den ettersøkte 21-åringen. Politiet var i kontakt med 21-åringen i går, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan denne kontakten oppsto.

I forbindelse med aksjonen ble en 20 år gammel mann pågrepet. Han skal være en bekjent av 21-åringen.

- Han ble pågrepet på stedet og sitter nå i avhør, sier Austenaa.

Politiet søkte i går gjennom flere hus og biler og andre objekter.

— Vi har sikret oss en bil som han har kjørt. Den står på stedet der oppe, sier Austenaa.

Denne bilen skal ikke tilhøre 21-åringen og antas å ha blitt stjålet.

Siktet for vold og trusler

21-åringen ble etterlyst etter at han rømte fra politiarresten i forrige uke. Rømningen skjedde dagen før han skulle fremstilles for fengsling, siktet for vold og trusler.

Den etterlyste mannen har en fortid med voldskriminalitet og bruk av skytevåpen. Da han ble pågrepet for en drøy uke siden ble det beslaglagt et våpen.

I januar ble 21-åringen dømt i Kristiansand tingrett til fengsel i ti måneder, blant annet for å ha vært i besittelse av en pistol og for å ha truet en taxisjåfør med en revolver.

Har du tips? Kontakt fvn.no på tips@fvn.no eller telefon 38113215