KRISTIANSAND: Det var i går ettermiddag at den voldssiktede 21-åringen klarte å rømme fra politistasjonen. Han var tirsdag kveld fremdeles på frifot.

— Han forsvant da han var på vei fra arresten til avhør på et av kontorene, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Solås kan ikke svare på hvordan 21-åringen klarte å komme seg unna eller hvilken vei han rømte.

— Han kom seg ut av politihuset og vi vet ikke hvor han er. Han er etterlyst og skal hentes inn igjen, sier Solås.

Vakthavende ved Kristiansand politistasjon ønsket ikke å kommentere saken tirsdag kveld, men henviste til operasjonssentralen.

Skulle varetektsfengsles

Lillesand-mannen ble pågrepet mandag og skulle tirsdag formiddag vært fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Dette fengslingsmøtet ble det av naturlige grunner ikke noe av.

— Det var meningen å fremstille han for fengsling, bekrefter etterforskningsleder Geir Hansen ved Agder politidistrikt.

Hansen opplyser at 21-åringen er siktet for vold og trusler.

21-åringens forsvarer, Jarle Rudi, bekrefter at dagens fengslingsmøte ble avlyst.

— Jeg registrerer at han ikke lenger er i arresten. Hva som skjedde overlater jeg til politiet å uttale seg om, sier Rudi, som ikke vil kommentere om han har vært i kontakt med sin klient.

Dømt for våpentrusler

21-åringen fra Lillesand er tidligere dømt for en rekke lovbrudd. I januar i år ble han dømt til ti måneders fengsel for trusler, tyveri, besittelse av narkotika og en rekke tilfeller av kjøring uten førerkort.

21-åringen tilsto flere av forholdene, men benektet truslene. Retten fant det likevel bevist at han ved to forskjellige anledninger hadde truet henholdsvis en drosjesjåfør og en annen mann med en skarpladd revolver.