LINDESNES: — Det blir spennende, men jeg er ikke nervøs, heller rimelig avslappet. Det viktige er at Lindesnes blir en del av en ny storkommune, sier Janne Fardal Kristoffersen.

Søndag og mandag har innbyggerne kunnet stemme på samarbeidet i Nye Lindesnes (Mandal, Marnardal og Lindesnes) eller Lyngdal 4 (Lyngdal, Lindesnes, Audnedal og Hægebostad).

Kø utenfor valglokalet

Da valglokalet åpnet søndag ettermiddag sto rundt 20 innbyggere i kø for å gi sin stemme. Kari Røksland sto først i køen.

— Det er helt klart at vi må fortsette å samarbeide med Mandal. Hvorfor skal vi forandre på noe som fungerer? Vi har mye mer til felles med Mandal enn Lyngdal, sa Røksland.

Klokka 20 mandag kveld ble valglokalet stengt, og sistemann inn på Kulturtorvet var Tonje Gjevang (19).

— Jeg holdt på å glemme det, heldigvis rakk jeg det, smiler 19-åringen.

Bedre økonomi

Hun valgte å gi sin stemme til Lyngdal-alternativet.

— Økonomi var viktig for at min stemme gikk til Lyngdal. De har også fått til mye bra, som for eksempel Sørlandsbadet og mange butikker, begrunner Gjevang.

Janne Fardal Kristoffersen, ordfører i Lindesnes, håper på Lyngdal 4 men sier at det aller viktigste er å komme inn i en ny storkommune. Foto: Espen Sand

— Hvor engasjerte er ungdommen i Lindesnes rundt kommunereformen?

— Jeg opplever at mange har meninger om den. De fleste vil nok til Mandal, siden mange går på skole der, tror Gjevang.

600 forhåndsstemte

Lindesnes har rundt 3800 stemmeberettigede. Nesten 600 innbyggere leverte forhåndsstemme og ordfører Fardal Kristoffersen har inntrykk av at mange ga sin stemme.

— Det har vært et jevnt sig hele dagen. Nå gjenstår det bare å telle stemmesedlene, sier hun.

Rundt klokka 22 mandag kveld blir resultatet klart. Vi kommer tilbake med mer.