— Jeg har jo fulgt med i valgkampen og hørt hva de forskjellige ordførerkandidatene har sagt om det som er viktig for meg, sier hun.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Som eier av en barnehage, er det dermed barnehage- og skolepolitikk som er viktigst for henne.

Valglokalene i Mandal åpnet klokka ni, noe som er en time tidligere enn hva som har vært vanlig i denne kommunen.

— Årsaken er at mange har sett at andre steder i landet har det vært åpnet klokka ni. Ved de siste valgene har det derfor stått folk utenfor valglokalene våre på det tidspunktet. Så i år bestemte valgstyret å åpne klokka ni, forteller valgansvarlig i Mandal kommune, Trine Merete Vasby.

Lavere antall forhåndsstemmer

Hun forteller at 1482 personer har forhåndsstemt i Mandal denne gangen. Det er svært mye lavere enn i 2013 da 3527 forhåndsstemte. I 2011 var det 2254 som forhåndsstemte.

Denne gjengen fra Blomdalen ungdomsskole satt og fulgte med hvordan et valg foregår. F.v Benjamin Hjertås, Per Ola Hesland Engen, Benjamin Brattebø og Lars Magnar Lande - alle fra klasse 9B. Foto: Jarle R. Martinsen

— Men det kommer av at ved de to siste valgene har vi hatt forhåndsstemming på nett. Bare ved siste valg hadde vi 2467 stemmer på nett og 1060 på papir, sier hun. I år kunne man heller ikke i Mandal forhåndsstemme på nett.

Regner

- Regnet høljer ned. Betyr det noe for valgdeltakelsen?

— Det er ikke godt å si. Men i Mandal skal jo ingen med båt over sjøen eller forsere fjell for å stemme. Så jeg tror ikke det betyr så mye, sier Vasby.

Stenger klokka 20

Valglokalene i Mandal stenger klokka 20. Hun tror et foreløpig resultat foreligger klokka 22, og et endelig resultat klokka 23.

Det mangler ikke avlukker i bystyresalen. Rushet av velgere kommer nok etter arbeidstid. Foto: Jarle R. Martinsen

Hvem som med sikkerhet kommer inn i bystyret får vi rede på tirsdag når antall kumuleringer og slengere på valgsedlene er talt opp.