— Fremover handler det om å skyte bra nok i forhold til de andre norske. Vi blir målt på resultatene, og de er ganske enkle å lese når listene blir klare, sier Odd Arne Brekne.

Sist helg ble Ole Magnus Bakken nummer åtte i EM i luftrifle, og sikret med det Norges tredje plass i herreklassen til sommerens OL i Rio de Janeiro. Nå er toget gått for å sikre seg flere plasser, og fremover handler det om å sikre seg en av dem - slik Brekne gjorde til London-OL i 2012, da Norge hadde fire plasser i herreklassen.

— Selvfølgelig skulle vi helst hatt enda en eller to plasser til, men tre plasser i herreklassen er vel omtrent det vi pleier å ha. Og at Ole Magnus sikret oss en plass til, gjør tross alt at mine sjanser øker i forhold til de to vi hadde før EM, sier 31-åringen.

To norske på hver øvelse

— Kvoteplassen Ole Magnus sikret oss er gull verd. Vi har mange på det sterke riflelandslaget som vil til OL, og nå er det enda en plass å kjempe om. Så får vi se til sommeren hvem som får reise til Rio, sa sportssjef Tor Idar Aune til NTB i helga.

Brekne forteller at det er mellom seks og åtte skyttere som kjemper om de tre plassene, som skal fordeles på øvelsene ti meter luftgevær, 60 skudd liggende og helmatch. Norge kan stille med to i hver øvelse.

— Jeg skyter alle tre øvelsene, men sjansene mine er nok størst på helmatch og ikke minst 60 skudd liggende.

Sørlendingen, som ble nummer 13 i London-OL, aner ingenting om når laget tas ut, men forteller at det er denne ukas verdencup i Thailand, samt verdenscuprundene i Rio de Janeiro i april, i Tyskland i mai og i Baku i juni, som teller i uttaket.

Fjerdeplass i EM

— Det er vanskelig å vite hva som skal til for å bli tatt ut når vi ikke har fått noe informasjon om hva som blir lagt vekt på. Men for å komme til finalen, må du være blant de åtte beste. Og har du en del finaleplasser, blir du vanskelig å komme utenom, sier Brekne.

I forrige ukes EM i Ungarn var Brekne med på laget som ble nummer fire i lagkonkurransen etter en 37. plass i den individuelle konkurransen på ti meter luftgevær.

— Jeg ble sendt til EM som en joker, og ut fra det samt at øvelsen ikke er min sterkeste side, var prestasjonen helt på det jevne. Men jeg hadde potensial til å skyte mange flere poeng.

Skytter på heltid

Skytterprinsen fra 2008 og 2010 har foran denne sesongen tatt fri fra arbeid for å stå best mulig rustet til å kapre en OL-billett.

— Motivasjonen min for å klare dette, er veldig sterk. For tiden dreier det seg bare om skyting for meg.

— Hvordan regner du din egen OL-sjanse?

— Jeg er nødt til å tro at jeg skal klare det. Jeg kommer til å tro at jeg klarer det, helt til fasiten kommer.

— Hvor viktig blir dette verdenscupstevnet i jakten på OL-billett?

— Veldig viktig, både med tanke på posisjonering i forhold til de andre, men disse konkurransene er også gull verdt i forhold til erfaring, sier Odd Arne Brekne.