— Vi trenger mange flere sponsorer. Vi har virkelig slitt når vi har prøvd å få sponsorer til arrangement som for eksempel NM tidligere, så det er ikke sikkert det går, sier Fosselie som trener damelaget til Kristiansand Sandvolleyballklubb

I tillegg til at de må ha nytt dekke på banen, vil de fortsette å ha et lag i den nasjonale 1. divisjonsserien for å sikre den fremtidige rekruteringen, slik at det er et nivå for yngre spillere. Det betyr at de går fra ett lag som spiller kamper over hele landet, til to.

LES OGSÅ: - Det største talentet jeg noensinne har sett i Norge

— Det er ingen ansatte i klubben, og hver spiller må jobbe 100 timer dugnad for å få dekket reiser og opphold i 1. divisjon, og det er i tillegg dyrere i eliteserien. Rykker vi opp blir det altså mer enn en dobling i reisekostnader, så må vi ta en grundig sjekk på økonomien, sier hun.

Gode unge spillere

KSK ligger foreløpig an til å rykke opp, fire poeng foran Blindheim i 1. divisjon avdelig 2. Flesteparten av spillerne på damelaget var med da KSK vant fem av seks mulige gull i U-NM forrige helg. Fosselie skryter av den unge stammen laget har, og mener de er gode nok til å spille i eliten.

— Vi har flere som spiller på U-landslag og bare to av jentene er over 20. Det er unikt å ha et så ungt lag om vi rykker opp til eliten, sier Fosselie.

Hun peker på samarbeidet de har med volleyballinja på KKG som en av hovedgrunnene til at jentene har blitt så gode i en så ung alder.

— De er veldig villige til å samarbeide, så det gjør at over halvparten av dem spiller volleyball omtrent to ganger daglig, og slikt blir det gode spillere av, sier hun fornøyd.

Flott miljø

Treneren er utrolig fornøyd med miljøet i volleyballgruppa, og tror at det også er en stor grunn til at KSK nå høster suksess.

— Det er et veldig godt miljø mellom jentene, og alle føler at de blir hørt. Vi har som mål å ha null belastningsskader, som betyr at dersom noen har vondt i ledd eller muskler, lar vi dem trene alternativt, sier Fosselie.

For øyeblikket ligger KSK på 2. plass, bak Randaberg 2. Siden Randaberg allerede har lag i eliteserien kan de derfor ikke rykke opp. Det betyr at KSK effektivt sett leder kampen om opprykk i 1. divisjon avdeling 2.